Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner ziet Verstappen het verschil maken in Djedda

Met een groot verschil op de concurrentie wist Max Verstappen de poleposition te pakken, maar het duurde wel tot Q3 voordat hij het gaatje sloeg. Christian Horner weet wel waarom.

Verstappen Red Bull Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er stond geen maat op Max Verstappen in de tweede kwalificatie van het jaar. In Q3 zorgde hij voor een gat van maar liefst 0,3 seconde op Charles Leclerc en Sergio Perez. Teambaas Christian Horner is na afloop enthousiast in gesprek met Viaplay.

"Een hele sterke kwalificatie. Max reed twee ronden die goed genoeg waren voor de poleposition! De auto werkt heel goed. Geweldig om Checo in P3 te hebben, dus ook van hem een sterke kwalificatie", geniet de Red Bull-man.

Sensationele ronde

In Q1 was het verschil tussen Verstappen en zijn eerstvolgende concurrent 0,079 seconde in Q2 was het verschil precies even groot. Toen kwam daar echter het beslissende deel van de kwalificatie en wist Verstappen alles uit zijn RB20 te persen. Het verschil? 0,319 seconde.

Teambaas Horner weet wel waarom dat gat op het beslissende moment plots weer groter was. "Dat komt gewoon door Verstappen. In Q3 draait het er echt om en Verstappen weet dan alles samen te laten komen. Zijn eerste ronde was sensationeel en uiteindelijk was dat al genoeg voor de pole", aldus de teambaas.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China