© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

SENSATIONELE ZEGE MAX VERSTAPPEN BIJ GP OOSTENRIJK

01 jul. 2018 16:34 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen heeft zijn eerste Grand Prix van het seizoen gewonnen. Op de Red Bull Ring zorgde de Nederlander voor een fantastisch resultaat tijdens de thuisrace voor Red Bull.

Verstappen geeft Red Bull ultieme cadeau tijdens thuisrace

Met Valtteri Bottas op poleposition voor Lewis Hamilton gingen de lampen uit en was de GP van Oostenrijk van start. Kimi Raikkonen had wereldstart en ging vol in de aanval bij de Mercedessen, maar maakte een fout in de openingsronde. Hamilton pakte de leiding voor Bottas en Verstappen verschalkte Raikkonen in de eerste ronde.

De Mercedes-coureurs namen makkelijk afstand van de rest van het veld. Alles ging perfect tot Bottas in de veertiende ronde stilviel en Verstappen opschoof naar de tweede plaats. De versnellingsbak van de Fin gaf de geest.

Tijdens een korte virtual safety car periode wisselden de beide Red Bull's en Ferrari's naar de soft banden. Leider Lewis Hamilton bleef als enige buiten. Ricciardo pakte de derde plaats af van Raikkonen na wederom een fout van de Fin.

Aan het einde van ronde 24 maakte Hamilton zijn stop om te wisselen naar de softs en viel terug tot de vierde plaats. Red Bull bezette onverwacht de eerste twee plaatsen in de race met Verstappen voor Ricciardo.

Met twee Red Bulls aan de leiding van de race stond het publiek op de banken, maar de race was nog lang. Ricciardo kreeg al snel last van zijn linker achterband en Raikkonen pakte de tweede plaats over in de 38e ronde.

Sebastian Vettel kwam razendsnel opzetten en passeerde met een fraaie actie Hamilton voor de derde positie. Verstappen hield ondertussen het gat naar Raikkonen constant op zeven seconden en controleerde de race.

In ronde 53 maakte Hamilton een tweede stopen wisselde naar de supersofts, waarmee hij terug viel naar de vijfde positie achter Ricciardo maar de Red Bull-coureur viel uit met een defect aan de versnellingsbak.

Ondertussen was het voor Verstappen zaak om de slijtage aan zijn linker achterband onder controle te houden. Voor Mercedes werd de race een drama toen ook Hamilton zijn bolide stop moest zetten met nog enkele ronde te gaan.

Een luid gejuich klonk er na 71 ronden toen Max Verstappen als winnaar over de streep kwam voor de beide Ferrari's.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen