Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Sergey Sirotkin heeft genoeg talent voor de Formule 1'

In een tijd waarin menigeen vraagtekens plaatst bij het talent van Sergey Sirotkin, kan de Rus in ieder geval op de steun van één man rekenen. Voormalig wereldkampioen Damon Hill ziet in Sirotkin wel degelijk een talentvol autocoureur.

In gesprek met Motorsport wordt Damon Hill gevraagd wat hij van het rijderspaar van Williams vindt. Het antwoord is opvallend positief. "Lance Stroll heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië goed gereden. Sergey Sirotkin heeft wat tijd nodig om aan het grote werk van de Formule 1 te wennen, maar het talent is zeker aanwezig."

"Het zal voor Sergey wat tijd kosten om helemaal zijn draai te vinden in de Formule 1, maar dat was bij Lance Stroll ook het geval. Het kost gewoon tijd om ervaring op te doen en meer vertrouwen te krijgen." Ook al verkeren Stroll en Sirotkin in bloedvorm, het is nog maar de vraag of hen dat vooruit helpt op de grid, aangezien de Williams van dit jaar tot de slechtste auto's van het veld behoort. Hill verwacht echter dat het wel goedkomt met het team waar hij in 1996 de titel mee pakte. "Het ziet er tot op heden niet slecht uit. Het veld zit dit jaar heel dicht bij elkaar en naarmate ze meer meters maken, zullen ze meer snelheid uit de FW41 krijgen."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China