'Sergey Sirotkin verdient een plekje in de Formule 1'

18 dec. 2017 12:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Pas in januari 2018 maakt Williams bekend wie de teamgenoot wordt van Lance Stroll én dus de opvolger van Felipe Massa. Lange tijd leek het laatste stoeltje naar Robert Kubica te gaan maar vanuit Rusland wordt er nu flink gelobbyd om Sergey Sirotkin aan boord te krijgen bij Williams.

Sirotkin wordt gesteund door Russische miljardair

Sergey Sirotkin kwam net als Kubica voor Williams in actie tijdens de bandentest in Abu Dhabi. De Rus maakte een goede indruk en was zelfs sneller dan zijn concurrent Kubica tijdens de test.

Daarnaast is het voor Williams ook financieel aantrekkelijk om Sirotkin het tweede stoeltje aan te bieden. De Rus brengt naar verluidt namelijk zo'n 15 miljoen euro aan sponsorgeld mee dankzij de steun van SMP Bank van Rotenberg die nauwe banden onderhoudt met premier Poetin.

De Russische miljardair Rotenberg heeft tegenover de Russische media inderdaad bevestigd dat hij er alles aan doet om Sirotkin in de Formule 1 te krijgen.

"We doen er alles aan om Sergey te helpen maar we hebben helaas niet alles volledig in eigen hand. Daarom wil ik mij ook nog niet rijk rekenen."

"Williams weet wie we zijn en wat we doen. Los daarvan, Sergey verdient het om in de Formule 1 te rijden. Hij was sneller dan de concurrentie en minstens net zo snel als Lance Stroll. We willen hem dan ook graag voor volgend jaar in de Formule 1 brengen."

In het afgelopen jaar was Sirotkin werkzaam als test- en reserverijder bij Renault. Daarvoor werd hij in 2015 en 2016 tweede in de GP2.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen