Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sergio Perez: 'Ik ben net zo goed als de beste F1-coureurs'

Sergio Perez werd in het verleden nog wel gelinkt aan Ferrari maar inmiddels is het alweer enige tijd stil rond de Mexicaan. Toch is Perez ervan overtuigd dat hij een aanwinst zou zijn voor een topteam.

Zowel in 2016 als in 2017 eindigde Perez als zevende in het WK en was daarmee 'best of the rest'. Toch wordt zijn naam de laatste jaren niet meer genoemd als potentieel kandidaat voor een plekje bij een topteam. Perez zelf hoopt er in ieder geval nog steeds wel op. "Mijn doel is nog steeds om een kans te krijgen bij een topteam zodat ik kan vechten voor de podiumplekken. Ik vind dat ik net zo goed ben als iedereen in de Formule 1." Perez baalt er dan ook wel van dat hij met Force India niet kan laten zien wat hij nu echt in zijn mars heeft. "In de Formule 1 ben je vooral erg afhankelijk van je team en je auto. Ik hoop dan ook dat ik snel een kans krijg om mijn capaciteiten te laten zien."

Voor 2019 zijn er waarschijnlijk bij meerdere topteams mogelijkheden maar de naam van Perez wordt in het 'silly season' nog niet genoemd. Een raadsel voor Perez zo laat hij in gesprek met Racefans weten. "Ik begrijp echt niet waarom ik nergens word genoemd als mogelijke kandidaat. Ik weet de reden hiervoor niet. De afgelopen seizoenen heb ik behoorlijk goed werk verricht, dus ja, veel meer kan ik dan ook niet doen." "De afgelopen twee jaren eindigde ik als zevende in het WK, dus redelijk vooraan. Het is natuurlijk geen toeval dat ik goede coureurs als Nico Hülkenberg heb verslaan. Ik denk dan ook dat ik net zo goed ben als de top."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"