Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez toont gapend gat in zijn Red Bull

Sergio Perez kende opnieuw een zeer teleurstellende race. Een touché in bocht vier met Oscar Piastri zorgde voor veel schade aan de Mexicaan zijn RB20, waardoor hij voor de rest van de race vrijwel kansloos was. Op social media liet hij de boosdoener zien.

Perez hole in car Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Joerg Mitter / Red Bull Ring

Sergio Perez heeft het erg lastig de afgelopen weken en ook in Oostenrijk kwam de Mexicaan totaal niet uit de verf. In de kwalificatie kwam de teamgenoot van Max Verstappen niet verder dan de achtste plaats en ook in de race kon hij geen potten breken. Toch kende Perez een hele goede start, waardoor hij meteen kon aanvallen, maar in bocht 4 was zijn race eigenlijk alweer voorbij.

Een touché met Oscar Piastri zorgde voor schade aan zijn RB20 én het zorgde ervoor dat hij in het restant van de race niet echt kon aanvallen. Perez verklaart dit tegenover de media, waaronder RacingNews365: "Er was een hoop schade aan de sidepod door de touché met Piastri. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts, wat jammer is, want we hadden een goede start", aldus Perez, die later de schade nog eens toonde op zijn Instagram-profiel, zoals te zien is op de foto hieronder.

Tekst gaat verder onder afbeelding hieronder.

			© Instagram Perez
	© Instagram Perez

"De auto was daarna uit balans en dan maak ik ook nog eens een fout in de pitstraat. Het was gewoon een verschrikkelijke race, die erg goed begon, maar al heel snel hadden we totaal geen snelheid meer. Ik had dan ook geen enkele hoop dat ik kon vechten met anderen."

"Er zijn een aantal zaken waar we naar moeten gaan kijken," aldus Perez. "Vooral naar de kwalificatie, waarin ik veel te lang nodig had om de juiste balans te vinden. Daardoor hebben we veel te veel banden gebruikt. Ik denk wel dat er meer snelheid in zat, want de race was nogal een vraagteken. Ik denk dat we, gezien de omstandigheden, er het maximale uit hebben gehaald," aldus Perez die op nog enigszins een positieve noot wil afsluiten.

Bekijk hieronder het moment waar het fout ging voor Perez.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership