Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Silly season Formule 1 krijgt nieuwe wending: Scuderia Toro Russia?

De zomer van 2018 stond bol van de onvoorziene ontwikkelingen. Zo kondigde Daniel Ricciardo pardoes aan na dit seizoen te verkassen van Red Bull Racing naar Renault en werd duidelijk dat Carlos Sainz die laatstgenoemde stal juist zal verlaten voor een dienstverband bij McLaren.

Bovendien kondigde tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso aan niet op de grid van 2019 te zullen staan. De nu nog 18-jarige Lando Norris neemt zijn positie in, waardoor Stoffel Vandoorne het waarschijnlijk kan schudden voor wat betreft het volgende Formule 1-seizoen.

Een week geleden werd Daniil Kvyat door Toro Rosso bevestigd als eerste coureur voor 2019. Opmerkelijk, omdat de Rus vorig jaar tot tweemaal toe uit het Toro Rosso-zitje werd gelicht. Wie naast de 24-jarige Kvyat mag aanschuiven bij de opleidingsstal van Red Bull, is voorlopig nog onduidelijk. In het geruchtencircuit deden de namen van Jean-Éric Vergne en Sébastien Buemi kortstondig de ronde, maar de twee Franstalige rijders zullen ook volgend seizoen te bewonderen zijn in de elektrische Formule E-klasse. Vergne vangt seizoen vijf aan als titelverdediger, Buemi zal het kampioenschap (dat hij in 2016 wist te winnen) als coureur van Nissan e.dams voor de neus van de Fransman weg willen kapen. Pascal Wehrlein liet na goed overleg zijn Mercedes-contract verscheuren, iets wat Esteban Ocon tot op heden niet handig leek. Wehrlein is zodoende na dit seizoen vrij om te gaan en te staan waar hij wil en met twee seizoenen Formule 1-ervaring op zak kan de Mauritiaanse Duitser interessant zijn voor Toro Rosso. Wehrlein kan echter op concurrentie vanuit onverwachte hoek rekenen. Naar verluidt is Sergey Sirotkin het beu om strak achteraan te rijden voor de vermaarde stal van Williams. De Rus brengt veel geld in het laatje, maar ziet dat resultaattechnisch niet bijzonder veel voor terug. Sirotkins manager zou inmiddels in gesprek zijn met Red Bull om zijn beschermeling onder te brengen bij Toro Rosso, waar hij landgenoot Kvyat in het geval van een dienstverband tegen zou komen. Opteert de Italiaanse stal voor een volledig Russische line-up? Uiteraard heeft een mogelijke transfer van Sirotkin gevolgen voor het team van Williams, dat aangezien Lance Stroll naar Force India vertrekt in dat geval zonder rijders komt te zitten. Dit opent deuren voor reservecoureur Robert Kubica, die al maanden wacht op zijn Formule 1-comeback. Ook de kansen Mercedes-junioren Ocon en George Russell om in 2019 aan de start te verschijnen worden in dat geval weer een beetje groter, aangezien Williams gebruik maakt van Mercedes-motoren en een financieel voordeel zou kunnen halen uit het laten rijden van een Mercedes-protégé. Check hier wie er tot op heden allemaal zeker zijn van een Formule 1-zitje in 2019!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi