Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Silly Season-update: deze coureurs zijn nog in de running voor een F1-stoeltje

Zelden was het Formule 1 Silly Season zo krankzinnig (en daarmee ontzettend interessant) als dit jaar. Er zijn nog een paar zitjes te vergeven en dit zijn de voornaamste kandidaten ervoor.

De Vries Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries

Beginnen we met Nyck de Vries omdat we chauvinistisch zijn? We beginnen vooral met de Fries omdat hij bij menig team bovenaan het wensenlijstje zou staan. Dat was naar verluidt al het geval bij Alpine en Williams en sinds vrijdag is AlphaTauri daar nadrukkelijk bij gekomen.

Natuurlijk heeft De Vries zichzelf een geweldige dienst bewezen door als invaller van Alexander Albon op spectaculaire wijze te debuteren in de Formule 1 Grand Prix van Monza. Menigeen met kennis van zaken riep al lang dat hij F1-materiaal was, maar nu heeft hij dat voor eens en voor altijd bewezen.

Opeens is De Vries een belangrijke pion in het Silly Season. Gaat De Vries naar AlphaTauri, dan is voor Pierre Gasly de weg vrij om naar Alpine te gaan. Komen De Vries en AlphaTauri er om wat voor reden niet uit, dan zou Alpine wellicht evengoed een optie zijn en bestaat er een kans de Gasly bij de Red Bull-formatie blijft. Linksom of rechtsom lijkt Gasly dus wel een zekerheidje op de grid, vandaar dat we hem in dit artikel niet los behandelen.

Mick Schumacher

De laatste dagen van Mick Schumacher in de Formule 1 lijken te zijn geteld. De geruchten dat hij na dit seizoen gedwongen afscheid moet nemen van Haas F1 zwellen aan. Bij Alpine werd hij enige tijd genoemd, maar die geluiden zijn verstomd, waardoor enkel Williams nog een optie lijkt te zijn. Maar de vraag is of Schumacher in twee jaar tijd in de Formule 1 genoeg heeft laten zien om een stoeltje bij welk team dan ook te rechtvaardigen.

			© XPBimages
	© XPBimages

Logan Sargeant

Nu Nyck de Vries goede papieren lijkt te hebben bij zowel AlphaTauri als Alpine, zal Williams verder moeten kijken dan naar enkel De Vries, die ze waarschijnlijk maar wat graag vast hadden willen leggen, zeker na die prachtige generale repetitie op Monza. De naam van Logan Sargeant, Williams-ontwikkelingscoureur, zingt er ook al enige tijd rond.

De Amerikaan legde in zijn eerste volledige Formule 2-seizoen knap beslag op de derde positie. Bovendien heeft Williams herhaaldelijk aangegeven minder afhankelijk te zijn van het sponsorgeld van Nicholas Latifi, dus ze kunnen zich een gokje veroorloven.

Nicholas Latifi

Door naam voor zichzelf te maken, hielp Nyck de Vries Nicholas Latifi mogelijk naar de achteruitgang van de Formule 1. Want als een debutant, hoe goed die ook mag zijn, je zo weet te overvleugelen, heb je dan werkelijk iets in de Formule 1 te zoeken? Zijn sponsorgeld weegt minder zwaar mee dan voorheen en hij wordt ook nergens anders genoemd als kanshebber.

Nico Hulkenberg

Ook de naam van Hulkenberg klinkt weer in de Formule 1. 'Natúúrlijk' zou je haast zeggen. Hij wordt genoemd als een kanshebber voor het Haas-zitje van Mick Schumacher. Sterker nog, hij zou ervoor op poleposition staan. De 'supersub' van 2020 en 2022 (Racing Point en Aston Martin, red.) is niet de jongste meer, maar brengt wel ervaring mee.

Antonio Giovinazzi

Hulkenberg (en iedere andere Haas-kanidaat) zal nog wel even af moeten rekenen met Antonio Giovinazzi. Zijn recente deelname aan een vrije training kan een manier zijn geweest om hem te evalueren voor 2023. Ferrari heeft misschien ook nog wel wat in de melk te brokkelen. De Scuderia zou hem volgens geruchten op deze manier racefit willen houden voor het hypercar-project waar men in Maranello ook mee bezig is.

Daniel Ricciardo

Hij wil wel, maar de teams staan niet bepaald in de rij (meer) voor Daniel Ricciardo. Hij wordt sporadisch wel genoemd als kandidaat bij Haas F1. Hij zou dan via het F1-team in een later stadium een NASCAR-avontuur aan kunnen gaan met Haas, zo wordt er geredeneerd. Maar het lijkt moeilijk om te bepalen hoeveel van de povere prestaties van de laatste tijd aan Ricciardo toe te schrijven zijn en hoeveel aan de auto. Ondanks zijn staat van dienst, wordt hij als een risico beschouwd.

Jack Doohan

Een outsider bij Alpine, maar wel de eerste Alpine-junior in rang. Net als voor Sargeant geldt dat Doohan meer dan prima heeft gepresteerd in de Formule 2. Naar verluidt zet Alpine Doohan het liefst vanaf 2024 in de auto, maar als de nood aan de man is men er met de wat hoger aangeschreven coureurs niet uitkomt, wie weet wat er voor de jonge Australiër weggelegd is.

Sebastian Vettel

De enige wereldkampioen op het lijstje. Ja, hij had reeds zijn pensioen aangekondigd, maar naar verluidt zijn er op zijn minst verkennende gesprekken gevoerd met Alpine. Vorige week leek hij in zijn commentaar ook opeens niet zo zeker meer van een F1-pensioen. "Als een ander team bij me aanklopt, zal ik kijken hoe ik me daarbij voel", zo meldde hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"