© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Silverstone licht optie in contract, laatste race in 2019

11 jul. 2017 15:57 Rik Alkema 0 reacties
Het circuit van Silverstone stopt, zoals het er nu naar uit ziet, na 2019 met het organiseren van de Formule 1 Grand Prix van Engeland. De British Racing Driver's Club (BRDC) heeft een optie in het contract gelicht waarbij het circuit onder het wurgcontract uit kan. Als er voor 2019 geen nieuwe deal komt met Liberty Media zal de Grand Prix van Groot-Brittannië vanaf 2020 niet meer op Silverstone plaatsvinden.

Silverstone houdt woord en licht optie in contract

Met het lichten van de optie komt het circuit haar woord na. Eerder meldde de voorzitter van de BRDC, John Grant, dat het circuit 'hoogstwaarschijnlijk' de clausule wilde gebruiken om zo nieuwe onderhandelingen te starten.

Het doel van het lichten van de optie is dan ook een nieuw contract te onderhandelen, zodat de GP van Engeland 'gewoon' op de kalender blijft. "Ondanks dat we de ontbindingsclausule in het contract hebben geactiveerd, willen wij benadrukken dat we de huidige activiteiten van Liberty Media steunen. We hopen dan ook dat we middels nieuwe onderhandelingen ervoor kunnen zorgen dat we nog lang kunnen genieten van de Formule 1 op het circuit van Silverstone", aldus Grant in een verklaring.

Het ontbinden van het contract na 2019 komt dan ook niet als verrassing. Eerder werd al bekend dat Silverstone elk jaar een groter bedrag moet afstaan aan de Formule 1. Het contract, dat werd gesloten onder het regime van Bernie Ecclestone, was daarom niet langer vol te houden voor het circuit. "Het is niet langer financieel haalbaar om onder het huidige contract een Grand Prix te organiseren op Silverstone. Elk jaar wordt er meer verlies geleden, dit jaar verwachten we een verlies van zo'n 4,8 miljoen pond. We kunnen niet meer onze passie voor de autosport laten regeren. Dat brengt Silverstone, de BRDC en de Britse autogemeenschap in gevaar", legt Grant uit.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen