Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sirotkin keert terug bij Formule 1-stal van Renault

Na zijn Formule 1-droom waar te hebben gemaakt bij de stal van Williams, keert Sergey Sirotkin na één seizoen afwezigheid terug bij Renault. De 23-jarige Rus was voor hij toetrad tot Williams verbonden aan de Franse stal, als reserverijder. Sirotkin neemt die rol per direct wederom op zich.

Sirotkin mocht in 2018 als voltijdrijder proeven aan de Formule 1, maar een groot succes werd het allerminst. Mede vanwege de slechte Williams FW41 kwam de Moskoviet niet verder dan één schamel WK-puntje. Naderhand zag zijn belangrijkste sponsor niet genoeg redenen om geld te blijven investeren in Williams.

Dat Sirotkin in 2019 niet stil zou zitten bleek vrijwel direct, toen het Russische SMP Racing, niet geheel toevallig gesteund door dezelfde bank als waar Sirotkin zijn centen vandaan sleept, hem een zitje bood voor het restant van het WEC-superseizoen. De keuze voor Sirotkin is uit het perspectief van Renault gezien begrijpelijk: de Rus werkte in 2016 en 2017 al samen met de Franse stal en kent dus veel van haar werknemers. Bovenal beschikt Sirotkin over een superlicentie. Mocht Nico Hulkenberg of Daniel Ricciardo dus iets overkomen, dan kan de Rus gelijk bijspringen. Overigens heeft Renault naast een reserverijder ook een officiële testrijder voor 2019 aangekondigd: de Britse Koreaan Jack Aitken mag die rol wederom vervullen.

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024