Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Sirotkin keert terug bij Formule 1-stal van Renault

Na zijn Formule 1-droom waar te hebben gemaakt bij de stal van Williams, keert Sergey Sirotkin na één seizoen afwezigheid terug bij Renault. De 23-jarige Rus was voor hij toetrad tot Williams verbonden aan de Franse stal, als reserverijder. Sirotkin neemt die rol per direct wederom op zich.

Sirotkin mocht in 2018 als voltijdrijder proeven aan de Formule 1, maar een groot succes werd het allerminst. Mede vanwege de slechte Williams FW41 kwam de Moskoviet niet verder dan één schamel WK-puntje. Naderhand zag zijn belangrijkste sponsor niet genoeg redenen om geld te blijven investeren in Williams.

Dat Sirotkin in 2019 niet stil zou zitten bleek vrijwel direct, toen het Russische SMP Racing, niet geheel toevallig gesteund door dezelfde bank als waar Sirotkin zijn centen vandaan sleept, hem een zitje bood voor het restant van het WEC-superseizoen.

De keuze voor Sirotkin is uit het perspectief van Renault gezien begrijpelijk: de Rus werkte in 2016 en 2017 al samen met de Franse stal en kent dus veel van haar werknemers. Bovenal beschikt Sirotkin over een superlicentie. Mocht Nico Hulkenberg of Daniel Ricciardo dus iets overkomen, dan kan de Rus gelijk bijspringen.

Overigens heeft Renault naast een reserverijder ook een officiële testrijder voor 2019 aangekondigd: de Britse Koreaan Jack Aitken mag die rol wederom vervullen.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"