© Williams F1

Nieuwsoverzicht

'Sirotkin niet vanwege sponsorgeld in Formule 1'

20 jan. 2018 07:40 Ruud Dimmers 0 reacties
De komst van Sergey Sirotkin bij Williams leverde het team veel kritiek op. Criticasters vinden dat het voormalig topteam haar stoeltjes verkoopt aan de hoogste bieders. Onzin volgens Boris Rotenberg van de SMP bank.

Rotenberg: 'Sirotkin vanwege sportieve kwaliteiten in de F1'

Sergey Sirotkin neemt ongeveer $15 miljoen per jaar mee naar Williams. Een duizelingwekkend hoog bedrag waardoor de Russische coureur al direct het label van pay driver heeft. Daarmee is hij in goed gezelschap van teamgenoot Lance Stroll die bij het team rijdt vanwege de sponsor miljoenen van vader Stroll.

Boris Rotenberg, oprichter van de SMP Bank, vindt het label van pay driver niet terecht. Volgens hem rijdt Sirotkin op basis van zijn kwaliteiten in de Formule 1.

"Geld speelt een belangrijke rol in de Formule 1, maar dat is niet de voornaamste reden waarom Sergey in de F1 rijdt. Hij rijdt bij Williams vanwege zijn kwaliteiten als coureur. Dat is naar mijn mening de reden waarom Williams voor hem koos."

Sirotkin moet de komende jaren de eer van Rusland hooghouden nu Kvyat van het toneel is verdwenen. Rotenberg is erg blij dat Rusland nog een F1-coureur heeft.

"Dat is geweldig nieuws. We hebben hiermee een voorbeeld voor jonge talenten uit ons programma. We leveren het bewijs dat doorgroeien tot de Formule 1 zeker mogelijk is. In Rusland zijn 1500 karters die allemaal dromen van de Formule 1."

"Williams is een team dat veel betekend heeft voor de autosport en een rijke historie heeft samen met teams als Ferrari en McLaren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen