Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Sirotkin niet vanwege sponsorgeld in Formule 1'

De komst van Sergey Sirotkin bij Williams leverde het team veel kritiek op. Criticasters vinden dat het voormalig topteam haar stoeltjes verkoopt aan de hoogste bieders. Onzin volgens Boris Rotenberg van de SMP bank.

Sergey Sirotkin neemt ongeveer $15 miljoen per jaar mee naar Williams. Een duizelingwekkend hoog bedrag waardoor de Russische coureur al direct het label van pay driver heeft. Daarmee is hij in goed gezelschap van teamgenoot Lance Stroll die bij het team rijdt vanwege de sponsor miljoenen van vader Stroll. Boris Rotenberg, oprichter van de SMP Bank, vindt het label van pay driver niet terecht. Volgens hem rijdt Sirotkin op basis van zijn kwaliteiten in de Formule 1. " Geld speelt een belangrijke rol in de Formule 1, maar dat is niet de voornaamste reden waarom Sergey in de F1 rijdt. Hij rijdt bij Williams vanwege zijn kwaliteiten als coureur. Dat is naar mijn mening de reden waarom Williams voor hem koos."

Sirotkin moet de komende jaren de eer van Rusland hooghouden nu Kvyat van het toneel is verdwenen. Rotenberg is erg blij dat Rusland nog een F1-coureur heeft. " Dat is geweldig nieuws. We hebben hiermee een voorbeeld voor jonge talenten uit ons programma. We leveren het bewijs dat doorgroeien tot de Formule 1 zeker mogelijk is. In Rusland zijn 1500 karters die allemaal dromen van de Formule 1." " Williams is een team dat veel betekend heeft voor de autosport en een rijke historie heeft samen met teams als Ferrari en McLaren."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi