© Williams

Nieuwsoverzicht

Sirotkin: 'Sauber ligt mijlenver voor op Williams'

13 aug. 2018 07:05 Wanda Bisschop 0 reacties
Sergey Sirotkin had zich zijn eerste jaar in de Formule 1 ongetwijfeld anders voorgesteld maar beseft zich inmiddels dat met de bolide van Williams weinig eer valt te behalen.

Het ooit zo succesvolle Williams is inmiddels afgegleden naar de laatste plaats bij de constructeurs. Met slechts vier punten uit twaalf races is het een bedroevend slecht jaar voor Williams dat zelfs Sauber voorbij zag komen.

"Ik denk dat zelfs Sauber voor ons onbereikbaar is geworden. Zij hebben inmiddels aansluiting bij het middenveld gevonden," aldus Sirotkin tegenover Crash.net.

"Het enige wat we op dit moment kunnen doen, is ons zo goed mogelijk proberen te herstellen en zorgen voor updates die werken zoals we dat verwachten."

"We moeten de wagen beter leren begrijpen, vooral hoe de wagen onder verschillende omstandigheden presteert. Niet dat het ons dichter bij het middenveld brengt maar misschien dat we zo wel alvast een basis kunnen leggen voor volgend jaar."

Ondanks de malaise in dit seizoen vindt Sirotkin niet dat de aandacht van Williams al volledig op de nieuwe bolide voor 2019 verlegd moet worden.

"Ik denk dat er altijd een soort van balans moet zijn. Zo werkt er een groep mensen aan de auto van dit jaar en een andere groep aan de auto voor volgend jaar. Aan de andere kant, bij Williams zijn genoeg gekwalificeerde mensen die de situatie beter kunnen managen en inschatten dan dat ik dat kan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen