© Williams

Nieuwsoverzicht

Sirotkin vol ongeloof na Formule 1-exit: "Heb nog wel wat vragen"

22 nov. 2018 18:15 René Oudman 0 reacties
Het sprookje is compleet: Robert Kubica keert terug in de Formule 1. Waar de 33-jarige Pool echter in mag stappen bij Williams, daar moet iemand anders wijken. Voor Sergey Sirotkin is geen plaats meer: na slechts één volledig seizoen in de koningsklasse ligt de 23-jarige Rus er alweer uit.

Ineengedoken op zijn stoeltje steekt Sirotkin donderdagmiddag op het Yas Marina Circuit van wal. Waar sommigen het vermoeden hadden dat de Moskoviet er zelf voor gekozen had om Williams zijn rug toe te keren, daar spreekt de man die dit jaar precies één WK-punt wist te scoren, dat tegen.

"Het was niet alleen nieuws voor jullie, maar ook voor mij", meldt Sirotkin. "Williams heeft me gisteravond officieel geïnformeerd over deze beslissing. Natuurlijk kwam het niet helemaal uit de lucht gevallen, maar ik heb dit nog niet kunnen verwerken. Ik kan zelfs amper geloven wat hier allemaal gebeurt", spreekt de Rus tegenover onder meer Racingnews365.

Dat SMP Racing, zijn sponsor, geen zin meer had om centen in Williams te pompen, is echter wel duidelijk. Als het aan Sirotkin zelf had gelegen was hij echter aan boord bij de stal uit Grove gebleven. "De recente ontwikkelingen stonden ons natuurlijk tegen", zegt Sirotkin cryptisch. "Op bepaalde punten hadden wij meer ons best kunnen doen om dit zitje te houden. Het was het niet waard."

© Williams F1

"Vanaf vorige week kregen we duidelijk in de gaten was er gaande was", wijst de man die Kubica precies een jaar geleden van een felbegeerd Williams-zitje wist te houden, op het feit dat diezelfde Kubica volgend seizoen wél in de positie zit waar hij dit jaar zo graag in had willen zitten. "Dit valt me echter heel zwaar. We waren nog altijd bezig met het veroveren van een zitje voor 2019 en ik had nog steeds hoop."

Sirotkin is van mening dat het niveau van zijn wagen heeft bijgedragen aan een verkeerde perceptie. "Ik kon een nagenoeg perfect weekend afleveren en dan nog werd er gesproken van een 'drama', puur omdat onze wagen er totaal niet aan te pas kwam." De Rus wil nog een stapje verder gaan: "Onder de omstandigheden, zoals deze er afgelopen seizoen waren, ben ik eigenlijk best tevreden over mijn eigen prestaties."

"Ik heb alles gedaan wat ik kon doen in de Formule 1 en als ik een tweede kans krijg, dan zal ik die met beide handen aangrijpen. Mensen gaan dan zien dat het in dit seizoen onmogelijk was om goed uit de verf te komen. Het maakt mij niet uit hoe of wat, maar ik wil het beste van mezelf laten zien. Ik ben een racer, ik wil altijd racen."

Wat rest zijn de vragen. "Tsja, daar heb ik nog wel een paar van", verzucht Sirotkin. "Het klinkt misschien heel raar: ik denk oprecht dat ik het goed gedaan heb, dit jaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen