Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Sirotkin vol ongeloof na Formule 1-exit: "Heb nog wel wat vragen"

Het sprookje is compleet: Robert Kubica keert terug in de Formule 1. Waar de 33-jarige Pool echter in mag stappen bij Williams, daar moet iemand anders wijken. Voor Sergey Sirotkin is geen plaats meer: na slechts één volledig seizoen in de koningsklasse ligt de 23-jarige Rus er alweer uit.

Ineengedoken op zijn stoeltje steekt Sirotkin donderdagmiddag op het Yas Marina Circuit van wal. Waar sommigen het vermoeden hadden dat de Moskoviet er zelf voor gekozen had om Williams zijn rug toe te keren, daar spreekt de man die dit jaar precies één WK-punt wist te scoren, dat tegen.

"Het was niet alleen nieuws voor jullie, maar ook voor mij", meldt Sirotkin. "Williams heeft me gisteravond officieel geïnformeerd over deze beslissing. Natuurlijk kwam het niet helemaal uit de lucht gevallen, maar ik heb dit nog niet kunnen verwerken. Ik kan zelfs amper geloven wat hier allemaal gebeurt", spreekt de Rus tegenover onder meer Racingnews365.

Dat SMP Racing, zijn sponsor, geen zin meer had om centen in Williams te pompen, is echter wel duidelijk. Als het aan Sirotkin zelf had gelegen was hij echter aan boord bij de stal uit Grove gebleven. "De recente ontwikkelingen stonden ons natuurlijk tegen", zegt Sirotkin cryptisch. "Op bepaalde punten hadden wij meer ons best kunnen doen om dit zitje te houden. Het was het niet waard."

"Vanaf vorige week kregen we duidelijk in de gaten was er gaande was", wijst de man die Kubica precies een jaar geleden van een felbegeerd Williams-zitje wist te houden, op het feit dat diezelfde Kubica volgend seizoen wél in de positie zit waar hij dit jaar zo graag in had willen zitten. "Dit valt me echter heel zwaar. We waren nog altijd bezig met het veroveren van een zitje voor 2019 en ik had nog steeds hoop."

Sirotkin is van mening dat het niveau van zijn wagen heeft bijgedragen aan een verkeerde perceptie. "Ik kon een nagenoeg perfect weekend afleveren en dan nog werd er gesproken van een 'drama', puur omdat onze wagen er totaal niet aan te pas kwam." De Rus wil nog een stapje verder gaan: "Onder de omstandigheden, zoals deze er afgelopen seizoen waren, ben ik eigenlijk best tevreden over mijn eigen prestaties."

"Ik heb alles gedaan wat ik kon doen in de Formule 1 en als ik een tweede kans krijg, dan zal ik die met beide handen aangrijpen. Mensen gaan dan zien dat het in dit seizoen onmogelijk was om goed uit de verf te komen. Het maakt mij niet uit hoe of wat, maar ik wil het beste van mezelf laten zien. Ik ben een racer, ik wil altijd racen."

Wat rest zijn de vragen. "Tsja, daar heb ik nog wel een paar van", verzucht Sirotkin. "Het klinkt misschien heel raar: ik denk oprecht dat ik het goed gedaan heb, dit jaar."

Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"