© Force India

Nieuwsoverzicht

‘Situatie Ocon laat zien hoe de Formule 1 er nu aan toe is’

26 aug. 2018 09:15 René Oudman 0 reacties
Hij leverde de beste kwalificatie van zijn Formule 1-carrière af, maar weet op dit moment nog niet of hij volgend jaar ook op de grid mag verschijnen. Esteban Ocon stormde op de zaterdag in België naar een waanzinnige derde tijd, iets wat zijn tegenstanders niet onopgemerkt voorbij is gegaan. “De situatie van Esteban laat zien hoe de Formule 1 er nu aan toe is.”

Desgevraagd tijdens de persconferentie laat Lewis Hamilton zijn licht schijnen over de persoon die aan zijn linkerzijde plaats heeft mogen nemen. “Ik ben altijd een fan geweest van Esteban, hoe hij rijdt is geweldig. Helaas gaat het in de Formule 1 voornamelijk over geld. Ik ben van mening dat deze sport structureel in de problemen zit.”

“Het is van buitenaf lastig oordelen, maar Esteban doet veel dingen goed”, weet Sebastian Vettel te melden. “Deze kwalificatiesessie spreekt boekdelen. Het was chaotisch, er was veel wat fout kon gaan maar Esteban heeft zijn hoofd koel gehouden.” Vettel denkt een van de oorzaken van het probleem aan te kunnen wijzen. “Tegenwoordig is ieder talent de nieuwe superster en als er weer een nieuwere opstaat, verdwijnt de vorige op de achtergrond. Het is goed voor Esteban dat hij dit resultaat heeft geboekt, zo kunnen mensen ook niet om hem heen.”

De onzekerheid hangt al een tijdje in de lucht. Ocon zag zijn werkgever Force India tijdens het Hongaarse GP-weekend onder curatele worden gesteld, hoorde ruim een week later dat een consortium dat geleid wordt door Lawrence Stroll de boel had overgenomen en moet sindsdien voor zijn stoeltje vrezen. Sergio Pérez lijkt vanwege meerdere factoren (sponsoring, rechtsgang) veilig te zitten en Ocon kan niets anders dan toekijken. Volgens de geruchten zou hij al voor de volgende wedstrijd zijn zitje kwijtraken aan Stroll junior.

McLaren kan uitkomst bieden, maar de Britse stal zit voorlopig vast aan Stoffel Vandoorne en heeft zich min of meer uitgelaten de Belg niet te kunnen lozen voor het einde van dit seizoen. Daar komt bij dat de Kortrijkzaan gewoon belachelijk veel pech heeft: moraal gezien zou McLaren hem eigenlijk sowieso het jaar af moeten laten maken. Ocon wordt gelinkt aan McLaren, zou al in Woking langs zijn geweest om een zitje te passen maar heeft één probleempje: hij staat onder contract bij rivaal Mercedes.

Wat de uitkomst van het Ocon-verhaal ook is, het geld van anderen heeft de situatie van de volgende week zijn 22ste verjaardag vierende Fransman er niet gemakkelijker op gemaakt. “Het doet me in ieder geval erg goed om deze mooie woorden van Lewis en Sebastian te horen, het maakt me gelukkig. Ik zal zien wat de toekomst, gemanaged door Mercedes me zal brengen. Hopelijk brengt het me veel goeds”, besluit Ocon optimistisch.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen