Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sky-analisten door het stof na rel over seksistische opmerkingen live op tv

In Italië was er ophef ontstaan na enkele ongepaste opmerkingen van de twee mannelijke analisten, die werden gemaakt toen er een dame voorbij liep in de paddock tijdens de live uitzendingen.

Na de GP van Spanje werd er op Sky Italia na beschouwd toen F1-analisten Davide Valsecchi en Matteo Bobbi live op tv ongepaste opmerkingen maakte. Terwijl het over 'upgrades' ging, liep er een blonde dame liep langs in de paddock. Bobbi wees Valsecchi vervolgens op de 'upgrade' van de blonde dame, waarna Valsecchi betreurde dat hij die upgrade niet kon 'testen'. Frederica Masolin, de vrouwelijke presentator, stond er ongemakkelijk bij. Het commentaarduo werd vervolgens geschorst. De GP van Canada zullen ze in ieder geval uit moeten zitten en vanuit huis moeten bekijken. Beide hebben hun excuses aangeboden. "Zondag na de race maakte ik een slechte grap en gebruikte ik ongepaste en respectloze taal. Het spijt me heel erg, zo ben ik niet. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die zich hierdoor gekwetst voelt, vooral alle vrouwen en Sky", schreef Valsecchi. Bobbi ging eveneens door het stof. "Ik bied mijn oprechte excuses aan aan iedereen die zich gekwetst heeft gevoeld en wil mijn absolute en diepe respect voor alle vrouwen uitspreken. Ik geef al tien jaar F1-commentaar op Sky en het is mijn familie. Ik heb me nog nooit in zo'n ongemakkelijke situatie bevonden. Van fouten kun je leren als je ze begrijpt, en dan kan je weer van voren af aan beginnen. Ik zal hier een beter mens van worden."

Overdreven

De dame in kwestie, Christine Giampaoli Zonca, een rallycoureur actief in onder meer de Extreme E, vindt het allemaal een beetje overdreven. "Toen ik las over de schorsing van Bobbi en Valsecchi dacht ik dat het om een grap ging. Het lijkt me allemaal een beetje overdreven. Ik ben niet geschoffeerd en wat ze zeiden zag ik als een grap." "Eigenlijk wist ik er ook niks van, totdat mensen me plots over het incident begonnen te appen. Ik vond het nog vrij netjes wat ze zeiden. Ook het meisje dat bij me stond, die ik die dag heb leren kennen in de paddock, vond het allemaal niet zo'n probleem, maar zij wil niet in de media komen. Bobbi en Valsecchi zijn twee goede commentatoren en ik vind het jammer dat ze zijn geschorst. Ik ken ze ook beide en heb ze ook meteen een bericht gestuurd." Hieronder een video die de dame in kwestie op haar eigen Instagram-pagina heeft gedeeld.

CtGl6KmMKE8

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Christine GZ (@christinegz)

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje