Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Sky-commentator reageert op partijdigheidsaantijgingen als door Newey en Verstappen

Anno 2024 hebben we een titelgevecht tussen een Nederlander, te weten Max Verstappen, en een Brit, te weten Lando Norris. In 2021 was het ook Nederland vs. Groot-Brittannië toen Lewis Hamilton het opnam tegen de Nederlander. Doet Sky té nationalistisch verslag van de F1? Adrian Newey en Max Verstappen zelf denken van wel, maar hoe kijkt commentator David Croft ernaar?

Croft 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

David Croft deelt als Sky Sports F1-commentator zijn kijk op de hierboven geschetste kwestie. Hij reageert in gesprek met Speedcafe niet direct op de woorden die Adrian Newey en Max Verstappen bezigde, maar wel op de algemene kwestie dat Sky Sports F1 té nationalistisch verslag zou doen van de F1.

"Ik probeert altijd het verhaal van het moment te volgen. Je probeert altijd het verhaal van het moment te volgen, maar de Formule 1 is uniek in het feit dat er meerdere verhalen spelen tijdens een race", aldus Croft op persoonlijke titel.

"Je doet je verhaal ook aan de hand van beelden waar je zelf geen controle over hebt. Die beelden komen binnen via de world feed, dus je reageert op wat de regisseur je voorschotelt."

Als het gaat over partijdigheid belooft Croft dat hij altijd 'zo neutraal mogelijk' probeert te blijven: "Het is moeilijk om te bewijzen dat je daadwerkelijk onpartijdig bent, want we kijken allemaal met een zekere voorkeur. We kijken allemaal naar de sport met een bepaalde voorkeur en met een eigen interpretatie van wat iemand zegt."

"En als jij vanuit die perceptie neutraal probeert te zijn, kan een ander dat anders opvatten. Ben ik enthousiaster als een Brit wint? Misschien wel, dat zou je haast wel denken, maar ik weet dat niet, want ik zit op dat bewuste moment ín het moment."

"Ben ik enthousiaster als het een opwindende race is? Ja. Ben ik enthousiaster als die race gepaard gaat met een geweldig verhaal? Ja. Ben ik enthousiast, ongeacht wie er wint? Dat probeer ik te zijn."

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"