Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sky Sports-boycot Red Bull terecht? "Wij zeggen ook niet dat Hamilton zijn titels cadeau heeft gekregen"

Na afloop van de Sky Sports-boycot door Red Bull vroegen we onze lezers of de boycot terecht was. Vrijwel iedereen was het eens met de maatregel vanuit de Oostenrijkse renstal. Hoe kijkt het podcastpanel van RacingNews365 naar de situatie?

Red Bull en Max Verstappen hebben het hele Grand Prix-weekend van Mexico niet met Sky Sports gepraat na enkele denigrerende opmerkingen van een medewerker van de Britse mediazender. Het was een duidelijk statement van de Oostenrijkse renstal en van de tweevoudig wereldkampioen: ze hadden genoeg van de opmerkingen. Na afloop van de race schotelden we onze lezers de stelling voor of de boycot terecht was. Met zo'n 25.000 stemmen was het overgrote gedeelte van de stemmers het eens met de boycot: maar liefst 97%. In de RacingNews365 Formule 1-podcast bespraken autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers de boycot. Coronel begrijpt de mening van de Nederlandse F1-fans. "Het is natuurlijk ook Nederland. In Engeland zullen ze er een klein beetje anders over denken, maar aan de andere kant denk ik ook wel dat het merendeel dit zou zeggen. Dat heeft er alles te maken met het extra blokje hout, het extra opstoken van het vuurtje tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen." Dit allemaal na het wereldkampioenschap van 2021 en de bikkelharde titelstrijd tussen de twee kampioenen. Coronel benadrukt: "Het kampioenschap was vorig jaar. Het is geweest. De wedstrijdleiding is gesneuveld. Het is klaar en je kan het niet meer terugdraaien. Dit was het."

Sky Sports met een miljoenenbereik

Dimmers is het eens met Coronel en legt uit dat er altijd een vorm van pro-Max of pro-Lewis zal zijn, maar dat objectiviteit belangrijk blijft. "Wij zijn natuurlijk iets meer pro-Max en Tom wordt daar ook wel eens van beticht. Dat hou je denk ik altijd. Sky is een internationale club, waarvan dit de Engelse tak is, maar Engelstalig is veel meer dan alleen het Verenigd Koninkrijk. Dat is wereldwijd en heeft dus een wereldwijd bereik." "Ze bereiken honderden miljoenen mensen met hun quotes en uitspraken. Dan moet je denk ik iets objectiever zijn. Plus het is niet het eerste wat er nu gebeurde." Sky Sports raakte in 2021 namelijk ook in opspraak met een aantal acties. De crash van Verstappen in Silverstone bijvoorbeeld. "Lewis werd door de Engelse media amper beticht van iets. Die vonden de straf eigenlijk nog te zwaar." "Toen kreeg je op een gegeven moment de kerstgroet van Sky. Die was walgelijk. De beelden van Max die crashte in Copse Corner met daarbovenop de tekst 'Merry Christmas'... die zijn serieus op het matje geroepen bij Red Bull, dus het borrelt al veel langer. Er zit een bepaalde mate van 'over de top' in en dat is niet nodig."

Coronel wijst de Verstappen-factor aan

Dat er rondom Verstappen veel gebeurt is volgens Coronel deels te danken aan de 'Verstappen-factor', weliswaar in positieve zin. "Het is never a dull moment met die gozer. Je kan hem ook niet zeggen er even een keer wat minder over te hebben, want hij staat zó in de picture. Er is altijd herrie. Er zijn reglementen naar hem vernoemd. Hij was degene die de hele F1 veranderd heeft met zijn rijstijl." In Nederland is de 'Verstappen-factor' natuurlijk ook te merken, daar zijn de podcastmannen het over eens. Dimmers vult aan: "Ik denk dat je altijd probeert objectief te zijn en zit er ooit een oranje bril bij? Misschien wel en dat kan bijvoorbeeld in een podcast wat meer dan in en analyse, maar als wij nu gaan zeggen dat Lewis zijn zeven titels cadeau heeft gekregen..." "En dat hij alleen een keer een Valtteri Bottas moest verslaan om kampioen te worden? Dan doe je hem zo tekort en dat doe je ook met Max. Vorig jaar heeft Max een geweldig seizoen gedraaid en gezorgd voor veel spektakel met Lewis." Coronel voegt er nog aan toe: "In ieder geval weet Sky dat ze er mee moeten stoppen. Gaan ze door, dan doen ze (Red Bull, red.) het gewoon weer." Beluister de volledige F1-podcast van RacingNews365 hieronder .

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"