Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Sky Sports-boycot Red Bull terecht? "Wij zeggen ook niet dat Hamilton zijn titels cadeau heeft gekregen"

Na afloop van de Sky Sports-boycot door Red Bull vroegen we onze lezers of de boycot terecht was. Vrijwel iedereen was het eens met de maatregel vanuit de Oostenrijkse renstal. Hoe kijkt het podcastpanel van RacingNews365 naar de situatie?

Red Bull en Max Verstappen hebben het hele Grand Prix-weekend van Mexico niet met Sky Sports gepraat na enkele denigrerende opmerkingen van een medewerker van de Britse mediazender. Het was een duidelijk statement van de Oostenrijkse renstal en van de tweevoudig wereldkampioen: ze hadden genoeg van de opmerkingen.

Na afloop van de race schotelden we onze lezers de stelling voor of de boycot terecht was. Met zo'n 25.000 stemmen was het overgrote gedeelte van de stemmers het eens met de boycot: maar liefst 97%. In de RacingNews365 Formule 1-podcast bespraken autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers de boycot.

Coronel begrijpt de mening van de Nederlandse F1-fans. "Het is natuurlijk ook Nederland. In Engeland zullen ze er een klein beetje anders over denken, maar aan de andere kant denk ik ook wel dat het merendeel dit zou zeggen. Dat heeft er alles te maken met het extra blokje hout, het extra opstoken van het vuurtje tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen."

Dit allemaal na het wereldkampioenschap van 2021 en de bikkelharde titelstrijd tussen de twee kampioenen. Coronel benadrukt: "Het kampioenschap was vorig jaar. Het is geweest. De wedstrijdleiding is gesneuveld. Het is klaar en je kan het niet meer terugdraaien. Dit was het."

Sky Sports met een miljoenenbereik

Dimmers is het eens met Coronel en legt uit dat er altijd een vorm van pro-Max of pro-Lewis zal zijn, maar dat objectiviteit belangrijk blijft. "Wij zijn natuurlijk iets meer pro-Max en Tom wordt daar ook wel eens van beticht. Dat hou je denk ik altijd. Sky is een internationale club, waarvan dit de Engelse tak is, maar Engelstalig is veel meer dan alleen het Verenigd Koninkrijk. Dat is wereldwijd en heeft dus een wereldwijd bereik."

"Ze bereiken honderden miljoenen mensen met hun quotes en uitspraken. Dan moet je denk ik iets objectiever zijn. Plus het is niet het eerste wat er nu gebeurde." Sky Sports raakte in 2021 namelijk ook in opspraak met een aantal acties. De crash van Verstappen in Silverstone bijvoorbeeld. "Lewis werd door de Engelse media amper beticht van iets. Die vonden de straf eigenlijk nog te zwaar."

"Toen kreeg je op een gegeven moment de kerstgroet van Sky. Die was walgelijk. De beelden van Max die crashte in Copse Corner met daarbovenop de tekst 'Merry Christmas'... die zijn serieus op het matje geroepen bij Red Bull, dus het borrelt al veel langer. Er zit een bepaalde mate van 'over de top' in en dat is niet nodig."

Coronel wijst de Verstappen-factor aan

Dat er rondom Verstappen veel gebeurt is volgens Coronel deels te danken aan de 'Verstappen-factor', weliswaar in positieve zin. "Het is never a dull moment met die gozer. Je kan hem ook niet zeggen er even een keer wat minder over te hebben, want hij staat zó in de picture. Er is altijd herrie. Er zijn reglementen naar hem vernoemd. Hij was degene die de hele F1 veranderd heeft met zijn rijstijl."

In Nederland is de 'Verstappen-factor' natuurlijk ook te merken, daar zijn de podcastmannen het over eens. Dimmers vult aan: "Ik denk dat je altijd probeert objectief te zijn en zit er ooit een oranje bril bij? Misschien wel en dat kan bijvoorbeeld in een podcast wat meer dan in en analyse, maar als wij nu gaan zeggen dat Lewis zijn zeven titels cadeau heeft gekregen..."

"En dat hij alleen een keer een Valtteri Bottas moest verslaan om kampioen te worden? Dan doe je hem zo tekort en dat doe je ook met Max. Vorig jaar heeft Max een geweldig seizoen gedraaid en gezorgd voor veel spektakel met Lewis." Coronel voegt er nog aan toe: "In ieder geval weet Sky dat ze er mee moeten stoppen. Gaan ze door, dan doen ze (Red Bull, red.) het gewoon weer."

Beluister de volledige F1-podcast van RacingNews365 hieronder.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"