Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Slachtoffer horrorcrash Spa knokt terug en zet eerste stappen zonder krukken

Formule 2 coureur Juan Manuel Correa die vorig jaar zwaar gewond raakte tijdens de horrorcrash op Spa-Francorchamps , werkt thuis keihard aan zijn herstel. De Ecuadoraanse Amerikaan zet inmiddels zijn eerste stapjes zonder krukken.

Op Twitter laat Correa zien hoe hij voorzichtig op weg is naar volledig herstel. Met een knipoog: "mijn rolstoel had een lekke band." Mocht Correa weer volledig zelfstandig kunnen lopen en terugkeren in de autosport, dan mag gerust worden gesproken van een medisch wonder. Vooral het rechteronderbeen van de 20-jarige ontwikkelingsrijder van Alfa Romeo was er na het zware ongeluk op Spa-Francorchamps slecht aan toe. Artsen konden na een operatie van 17 uur met veel moeite amputatie voorkomen. Bij de horrorcrash kwam vorig jaar augustus Renault-talent Anthoine Hubert om het leven, Correa overleefde het ongeluk ternauwernood. Correa zegt nog steeds rotsvast te geloven in volledig herstel. "Dit jaar staat vooral in het teken van fysiotherapie, revalidatie en corrigerende operaties, met een volledig gebruik van zijn rechtervoet en -enkel als doel", zo liet hij eerder weten.

1253187945474990080

My wheelchair had a flat tire, but she was home alone... #progress 💪 pic.twitter.com/zM0Ts9NuY3 — JM Correa (@JMCorrea__) April 23, 2020

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi