Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Slapeloze Marko vreest voor concurrenten Verstappen en Red Bull in Singapore

Helmut Marko is dit Formule 1-seizoen aardig optimistisch geweest over de kansen van Red Bull en Max Verstappen in de races, maar de Grand Prix van Singapore bezorgt hem slapeloze nachten.

Verstappen Monza 10 wins
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een onafgebroken reeks overwinningen voor Red Bull dit seizoen strijkt het Formule 1-circus neer op het stratencircuit van Marina Bay in Singapore. Met een licht veranderde layout en veel vraagtekens durft het Oostenrijkse topteam nog niet te zeggen waar ze staan: de eerste meters van het raceweekend worden ook pas vrijdag verreden.

Helmut Marko maakt zich echter al zorgen. De adviseur van Red Bull ziet de concurrenten dichterbij komen. "Er kan van alles gebeuren hier. Verstappen heeft nog nooit gewonnen in Singapore en vorig jaar was er miscommunicatie, al in de kwalificatie", zo begint Marko pessimistisch tegenover F1 Insider. "De race was toen al klaar, maar gelukkig kon Sergio (Perez, red.) de overwinning op zijn naam schrijven."

De man uit Graz verwacht stevige concurrentie op het stratencircuit. "Bochten 16 tot en met 19 zijn veranderd, wat het circuit sneller en wat onverwachter voor ons maakt. Maar wat me het meest zorgen baart, dat is Ferrari. Ze waren in Monza al razendsnel. Eén ding is zeker: als we Singapore positief afsluiten, dan kan ik weer met een gerust hart slapen."

Als er aan Marko gevraagd wordt naar of hij iets te zeggen heeft over recente opmerkingen omtrent Perez, is hij duidelijk: "Als ik daar vragen over krijg, antwoord ik niet. Ik ga alleen in op sportieve onderwerpen", aldus de 80-jarige adviseur.

Ook interessant:

Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"