© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Slechte training voor Max Verstappen in Brazilië

11 nov. 2017 15:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen kwam nauwelijks in actie tijdens de derde vrije training in Brazilië. Vooraan waren het Ferrari en Mercedes die elkaar niets ontliepen. Red Bull kwam in het stuk niet voor.

Max Verstappen worstelt in laatste training

Onder zware bewolking ging de derde training voor de GP van Brazilië van start. Daar waar Mercedes en Ferrari erg productief was, kwamen Max Verstappen en Daniel Ricciardo in de eerste helft van de training niet in acties.

Ferrari koos ervoor om op de supersofts te rijden en Raikkonen noteerde een 1.09,6 vlak voor teamgenoot Vettel. Hamilton gaf op zijn soft banden minder dan twee tienden toe. Fernando Alonso verraste in het eerste half uur met een vijfde tijd. 

Het duurde erg lang voordat Max Verstappen en Daniel Ricciardo op de baan kwamen. Met nog 25 minuten te gaan dook Ricciardo als eerste Red Bull-coureur naar buiten. Met nog 20 minuten te gaan noteerde de Nederlander eindelijk zijn eerste getimede ronde op de soft banden die goed was voor de zesde positie achter Alonso. Verstappen worstelde flink met de balans van zijn RB13 en kende geen foutloze ronden.

Mercedes schroefde in de slotfase de supersofts onder de auto en een spannend gevecht met Ferrari ontspon zich. De onderlinge verschillen waren erg klein en met nog tien minuten te gaan stonden de vier auto's binnen 0,058 van elkaar.

Max Verstappen kwam in de laatste tien minuten in actie op een nieuw setje van de supersofts. Max klaagde over enorm veel onderstuur en was duidelijk niet tevreden over zijn set-up. De snelheid zat er bij Red Bull niet, Ricciardo gaf een seconde toe en Verstappen spinde in zijn snelle ronde.

Uiteindelijk was het Bottas die Hamilton, Raikkonen en Vettel nipt voorbleef. Daniel Ricciardo moest één seconde toegeven en Max Verstappen kwam niet verder dan een negende positie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen