Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Slechts familie mag Lauda bezoeken, kans op infecties te groot

Na zijn longtransplantatie, die noodzakelijk was omdat de toestand van Niki Lauda na het oplopen van een verkoudheid plots kritiek was geworden, ligt de Oostenrijkse racelegende nog altijd in het ziekenhuis. De adviseur van Mercedes kan af en toe op bezoek rekenen, maar niet iedereen mag langskomen.

Red Bull-talentscout Helmut Marko, een goede vriend van landgenoot Lauda, vertelt het Duitse medium Bild dat de doktoren nog altijd zeer voorzichtig omgaan met de 69-jarige drievoudig wereldkampioen.

"Alleen de directe kring mag op bezoek bij Niki", laat de vijf jaar oudere Marko weten. "Dat betekent: zijn vrouw en zijn kinderen kunnen langskomen in het ziekenhuis. Dat zit namelijk zo: men is bang dat anderen virussen of bacteriën meebrengen, wat gevaarlijk is voor Niki's gezondheid." Lauda, die voor de tweede keer in zijn leven op het randje van de dood balanceerde, lijkt een terugkeer in de Formule 1-paddock op korte termijn uit zijn hoofd te kunnen zetten. De Oostenrijker zal naar alle waarschijnlijkheid het restant van dit seizoen sowieso moeten missen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen