Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Snelle Leclerc zet Red Bull op scherp: "Zit nog veel meer in"

Charles Leclerc klokte op de vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan de snelste dagtijd. Hij is dus al sneller dan Red Bull en is er zeker van dat er nog 'behoorlijk wat meer' uit de Ferrari valt te persen.

Max Verstappen werd op de vrijdag veelvuldig gehinderd door gele vlaggen in zijn snelle ronden. Wat er qua tijd en positie mogelijk was geweest als dat niet was gebeurd, is onmogelijk te zeggen, maar ook Charles Leclerc laat doorschemeren dat zijn tijd niet representatief was. "Ik denk dat niemand er vandaag in geslaagd is een echt fatsoenlijke ronde te rijden", zo blikt hij terug op in totaal twee trainingsuren. "Er is dan ook nog behoorlijk wat ruimte voor verbetering." Red Bull zag dat Ferrari inderdaad snel is, vooral over één ronde. In racetrim, zo concludeerde men, zitten de twee topteams wat dichter bij elkaar. Toch is Leclerc ook vol vertrouwen over de racepace van Ferrari: "Dat zag er echt goed uit en ik voelde me goed in de auto. In die long runs voelde ik me ook goed op de banden en het is positief dat ik totaal geen last had van graining."

Sainz begon niet lekker aan het weekend

Carlos Sainz klokte de vierde respectievelijke vijfde tijd in de eerste en tweede vrije training. Hij spreekt na afloop over een 'interessante dag': "Er waren best wat hindernissen te overwinnen in VT1. Ik worstelde wat teveel met het uitbottomen en stuiteren van de auto, wat de sessie wat oncomfortabel maakte." Een paar uur later nam Sainz met meer genoegen plaats in de F1-75: "We werkten de goede kant op door de competitiviteit en mijn gevoel in de auto te verbeteren. Al met al was het een probleemloze tweede sessie, ook al slaagde ik er niet in een volledige ronde op de softs te rijden door de gele vlaggen. We kijken er naar uit nog meer stappen te zetten richting de zaterdag en naar een vlekkeloze kwalificatie."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi