Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Snelle Leclerc zet Red Bull op scherp: "Zit nog veel meer in"

Charles Leclerc klokte op de vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan de snelste dagtijd. Hij is dus al sneller dan Red Bull en is er zeker van dat er nog 'behoorlijk wat meer' uit de Ferrari valt te persen.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen werd op de vrijdag veelvuldig gehinderd door gele vlaggen in zijn snelle ronden. Wat er qua tijd en positie mogelijk was geweest als dat niet was gebeurd, is onmogelijk te zeggen, maar ook Charles Leclerc laat doorschemeren dat zijn tijd niet representatief was.

"Ik denk dat niemand er vandaag in geslaagd is een echt fatsoenlijke ronde te rijden", zo blikt hij terug op in totaal twee trainingsuren. "Er is dan ook nog behoorlijk wat ruimte voor verbetering."

Red Bull zag dat Ferrari inderdaad snel is, vooral over één ronde. In racetrim, zo concludeerde men, zitten de twee topteams wat dichter bij elkaar. Toch is Leclerc ook vol vertrouwen over de racepace van Ferrari: "Dat zag er echt goed uit en ik voelde me goed in de auto. In die long runs voelde ik me ook goed op de banden en het is positief dat ik totaal geen last had van graining."

Sainz begon niet lekker aan het weekend

Carlos Sainz klokte de vierde respectievelijke vijfde tijd in de eerste en tweede vrije training. Hij spreekt na afloop over een 'interessante dag': "Er waren best wat hindernissen te overwinnen in VT1. Ik worstelde wat teveel met het uitbottomen en stuiteren van de auto, wat de sessie wat oncomfortabel maakte."

Een paar uur later nam Sainz met meer genoegen plaats in de F1-75: "We werkten de goede kant op door de competitiviteit en mijn gevoel in de auto te verbeteren. Al met al was het een probleemloze tweede sessie, ook al slaagde ik er niet in een volledige ronde op de softs te rijden door de gele vlaggen. We kijken er naar uit nog meer stappen te zetten richting de zaterdag en naar een vlekkeloze kwalificatie."

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez