Snelle Vettel is opgetogen en wil GP Duitsland doen vergeten

27 jul. 2018 17:55 René Oudman 0 reacties
Sebastian Vettel zal de Grand Prix van Duitsland, waarin hij in leidende positie van de baan vloog, zo snel mogelijk willen vergeten. Een goed resultaat in Hongarije is dat wat de Duitser het liefst scoort en door de snelste tijd te rijden op de vrijdag in Budapest begon de Ferrari-coureur zijn weekend sterk. Vettel heeft dat door: de viervoudig wereldkampioen spreekt van een van de 'beste vrijdagen' van 2018.

“Het is, denk ik, goed om gelijk een race te hebben en de focus te kunnen verleggen. Ik hoop dat we de nare nasmaak van Hockenheim weg kunnen spoelen om deze race te laten tellen", kijkt Vettel nog één keer terug op de gebeurtenissen van afgelopen weekend. "Het zit heel erg dicht op elkaar. Red Bull ziet er beter uit dan in de vorige races, maar dat konden we verwachten op een circuit als deze. Het is close tussen ons en Mercedes."

"Op deze baan zijn de kwalificatie en de start van de race cruciaal. Inhalen is lastig, dus vooraan rijden na een aantal bochten is wat iedere rijder het liefst wil – helemaal hier", analyseert de Ferrari-rijder. "Ik voelde mij comfortabeler in de middagsessie dan ’s ochtends het geval was. De wagen is ijzersterk over één snelle ronde. Het is een van de betere vrijdagen van dit seizoen geweest, voor wat ons betreft."

Vettel wist in zijn Formule 1-carrière tot dusver slechts eenmaal te zegevieren op de Hungaroring, dat was vorig jaar het geval toen hij zijn Ferrari als eerste onder het zwartwit-geblokt door stuurde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen