Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Snelste man Kvyat loopt nog geen polonaise

In de slotminuten van de derde testdag vloog Daniil Kvyat naar de snelste tijd. De Toro Rosso-coureur sloot de dag als snelste man af, maar verbindt er geen consequenties aan.

Toro Rosso kende een uitstekende derde testdag in Barcelona. Daniil Kvyat was er veel aan gelegen om veel tracktime te krijgen, nadat dit op zijn eerste testdag door wat problemen beperkt werd. "We hebben het tekort aan ronden van de eerste dag vandaag goedgemaakt. Doel was om zoveel ronden te rijden en ons programma af te werken en daarin zijn we geslaagd", blikt de Rus tevreden terug nadat hij er 137 ronden op had zitten.

"Uiteindelijk lukte het zelfs om meer kilometers af te leggen dan gepland en iedereen in de garage is blij. Het was een productieve dag en we moeten dit niveau vasthouden. Als we de kans hadden om 200 ronden te rijden, dan zou ik er ook voor gaan!" De snelste tijd, tijdens een korte run op de zachtste banden, vindt Kvyat een leuke opsteker. Teveel waarde hecht hij er niet aan. "Ik voel me goed thuis in de auto en begin hem steeds beter te begrijpen. Voor nu is het zaak om hard te blijven werken, zonder dat we te enthousiast zijn over onze positie op de tijdenlijst. Het is leuk om bovenaan te staan, maar we moeten ons focussen op het werk dat nog voor ons ligt. Het is nog vroeg, maar een goede start is altijd welkom."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"