Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Spa: 'Als er een Nederlandse Grand Prix komt, stoppen wij ermee'

In Nederlander is het al een tijdje een 'hot' item, maar in België zien ze een Grand Prix op Nederlandse bodem totaal niet zitten. Promotor André Maes is tegenover de Telegraaf zeer kritisch op een 'Dutch GP'. 'Niet rendabel en niet wenselijk', is de harde mening van Maes.

Hoewel de Belgische Grand Prix het voornamelijk van Nederlandse fans, zo'n 80.000 in totaal, moet hebben, is de promotor van het evenement bepaalt niet happig op een Formule 1-race in de buurt. André Maes beroept zich op het veto recht dat de Belgische Grand Prix volgens hem heeft. "Een Grand Prix in Nederland is veel te dichtbij" , begint Maes tegenover De Telegraaf. "Dat kost ons enorm veel mensen en inkomsten." "Daarnaast is er een exclusiviteitsafspraak met de Formule 1 in de Benelux. Ik heb tegen de Formule 1 gezegd: 'Als jullie een Formule 1-race organiseren in Nederland of Luxemburg, dan stoppen wij ermee'. Daar toonde men begrip voor" , stelt Maes op een dreigende toon. Jarenlang ging de GP van België gebukt onder te lage bezoekersaantallen en miljoenen verliezen. De overheid heeft de Grand Prix een aantal maal gered.

Maes vraagt dan ook wederzijds begrip van Assen en Zandvoort, die alles in het werk stellen om een Grand Prix in Nederland mogelijk te maken. "Ik snap de mensen in Nederland wel, maar omgekeerd moeten ze ons ook snappen. Een Grand Prix in Nederland is de doodsteek voor ons." "En waar willen ze die dan gaan houden?" , vraagt Maes cynisch. "Formule 1 in Zandvoort is onmogelijk. Ze moeten daar voor minimaal 50 miljoen investeren. Dat wordt nooit rendabel. Assen is ook geen mogelijkheid, want dan raken ze de MotoGP kwijt" , aldus Maes. Voorlopig maakt Maes zich echter nog geen zorgen. De Belgische Grand Prix staat nog tot en met 2019 op het programma en de onderhandelingen voor een nieuw contract zijn al in de maak. "Wij zijn druk bezig met het verlengen van onze deal voor vijf jaar" , besluit Maes.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'