© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Spa: 'Als er een Nederlandse Grand Prix komt, stoppen wij ermee'

26 aug. 2017 10:24 Rik Alkema 1 reacties
In Nederlander is het al een tijdje een 'hot' item, maar in België zien ze een Grand Prix op Nederlandse bodem totaal niet zitten. Promotor André Maes is tegenover de Telegraaf zeer kritisch op een 'Dutch GP'. 'Niet rendabel en niet wenselijk', is de harde mening van Maes.

Spa-Francorchamps fel tegen Nederlandse Grand Prix

Hoewel de Belgische Grand Prix het voornamelijk van Nederlandse fans, zo'n 80.000 in totaal, moet hebben, is de promotor van het evenement bepaalt niet happig op een Formule 1-race in de buurt. André Maes beroept zich op het veto recht dat de Belgische Grand Prix volgens hem heeft.

"Een Grand Prix in Nederland is veel te dichtbij", begint Maes tegenover De Telegraaf. "Dat kost ons enorm veel mensen en inkomsten."

"Daarnaast is er een exclusiviteitsafspraak met de Formule 1 in de Benelux. Ik heb tegen de Formule 1 gezegd: 'Als jullie een Formule 1-race organiseren in Nederland of Luxemburg, dan stoppen wij ermee'. Daar toonde men begrip voor", stelt Maes op een dreigende toon.

Jarenlang ging de GP van België gebukt onder te lage bezoekersaantallen en miljoenen verliezen. De overheid heeft de Grand Prix een aantal maal gered.

Maes vraagt dan ook wederzijds begrip van Assen en Zandvoort, die alles in het werk stellen om een Grand Prix in Nederland mogelijk te maken.

"Ik snap de mensen in Nederland wel, maar omgekeerd moeten ze ons ook snappen. Een Grand Prix in Nederland is de doodsteek voor ons."

"En waar willen ze die dan gaan houden?", vraagt Maes cynisch. "Formule 1 in Zandvoort is onmogelijk. Ze moeten daar voor minimaal 50 miljoen investeren. Dat wordt nooit rendabel. Assen is ook geen mogelijkheid, want dan raken ze de MotoGP kwijt", aldus Maes.

Voorlopig maakt Maes zich echter nog geen zorgen. De Belgische Grand Prix staat nog tot en met 2019 op het programma en de onderhandelingen voor een nieuw contract zijn al in de maak. "Wij zijn druk bezig met het verlengen van onze deal voor vijf jaar", besluit Maes.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen