Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Spanning neemt toe bij de Max Verstappen en Red Bull-fans

Nog een aantal weken en het nieuwe Formule 1-seizoen zal beginnen, maar de spanning neemt nu al toe bij de fans van Max Verstappen en Red Bull. Het duurt namelijk niet lang meer voordat de RB18 wordt onthuld!

Op woensdag 9 februari wordt de RB18 onthuld, waarmee Max Verstappen zijn wereldtitel zal gaan verdedigen. Menig Formule 1-fan zal al wat kriebels voelen, want de komende dagen worden de bolides van meerdere teams al aan het grote publiek gepresenteerd. Red Bull is na Haas F1 het tweede team dat haar auto voor het nieuwe F1-tijdperk presenteert. Hiermee krijgen de fans van Verstappen, Sergio Perez en Red Bull Racing in zijn geheel een paar leuke traktaties deze week. Bij het onthullen van de bolide zien we niet zomaar even een auto. Er wordt een evenement van gemaakt waar de fans bij betrokken worden en waarbij Verstappen en Perez natuurlijk hun woordje doen. Dit kan je deze week verwachten van Red Bull.

Wanneer wordt de RB18 onthuld en hoe kan ik dit volgen?

Woensdag 9 februari om 17:00 Nederlandse tijd zal het evenement van Red Bull te volgen zijn via een livestream. Dit jaar pakt het team van Verstappen en Perez extra uit, want 5000 gelukkige fans zullen betrokken worden bij de lancering van de RB18. Hoe ze dat precies gaan doen, dat houden ze nog even geheim. Tijdens het evenement zien we vanzelfsprekend de 2022-bolide, al zal de presentatie van de bolide natuurlijk nog niet alles prijsgeven. Tot aan de testdagen (en eigenlijk de eerste race) wil elk team zo min mogelijk laten zien van zijn bolide. Red Bull zal dan ook geen fysiek model laten zien, maar net als Haas eerder deze week een render . Het evenement is te volgen via de website van Red Bull Racing .

Wat kan ik deze week al verwachten?

Verstappen, Perez en Christian Horner! Na een paar weken winterstop, waarin de coureurs na het slopende seizoen van 2021 hun welverdiende rust kregen, is het F1-circus weer begonnen. Bij de onthulling van de bolide zijn de coureurs en de teambaas van Red Bull aanwezig, die zonder twijfel hun zegje gaan doen over het komende seizoen, de RB18 en wat vragen van de fans. Ook weten we dat Red Bull graag stunt met een speciale livery bij bijvoorbeeld de testdagen of bij de onthulling van de auto, komende woensdag. Of de RB18 een speciaal tintje krijgt weten we nog niet, maar de kans is aanwezig dat de standaardkleuren pas later op de bolide zullen verschijnen.

Zien we de RB18 al vóór de testdagen in actie?

Deze kans is aanwezig, want Red Bull-teambaas Horner heeft aan RacingNews365 bevestigd dat Verstappen en Perez in actie komen bij een shakedown . Tijdens de shakedown mag een F1-team maximaal 100 kilometer rijden met speciaal daarvoor geleverde Pirellibanden. Deze shakedown zal niet gaan om supersnelle rondes rijden, maar om te kijken of alle systemen naar behoren werken. Hoewel de shakedown voor de testdagen in Barcelona plaats zullen vinden, is het nog niet bekend of de buitenwereld daadwerkelijk getrakteerd wordt op (veel) beeldmateriaal. Een filmploeg zal aanwezig zijn voor promotionele doeleinden, maar de kans is aanwezig dat Red Bull deze beelden zo lang mogelijk geheimhoudt...

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi