Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Spec 3-motor Honda gaat gepaard met nieuw uitlaatsysteem Red Bull

Honda bracht voor Red Bull en Toro Rosso een nieuwe motor mee naar de Grand Prix van Frankrijk. De meeste aandacht ging uit naar de turbo, met een nieuwe configuratie van de uitlaat tot gevolg.

Op onderstaande afbeeldingen is goed te zien dat de wastegate-uitlaten (de kleinere pijpjes) niet langer onder de hoofduitlaat gevestigd zijn, maar erboven. De wastegate-uitlaten zijn gekoppeld aan de complexe turbo's van de moderne Formule 1-motoren en hebben als doel een overdruk bij hoge toeren te voorkomen. De nieuwe Honda-motor waar Max Verstappen en Pierre Gasly bij Red Bull en Daniil Kvyat bij Toro Rosso over beschikken, is de Spec 3-motor van de Japanse motorfabrikant. Zodra de Red Bull-jongens naar wéér een nieuwe motor wisselen, volgt onherroepelijk een gridstraf, de gridstraf die Daniil Kvyat dit weekend al incasseert.

1142001689911812096

Nueva configuración de Red Bull con los escapes de las válvulas de descarga. Ahora por encima del escape . Aquí estrenan motor y turbo. New wastegate exhaust pipes configuration. Now over the main exhaust. They have new engine and turbo here. pic.twitter.com/2sH9djvm3V — Albert Fabrega (@AlbertFabrega) 21 juni 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"