Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Spierballentaal Horner: "Ik leid dit team, iedereen heeft zijn rol"

De perikelen rond Red Bull waren ook in Saoedi-Arabië nog niet voorbij. Christian Horner maakt nogmaals duidelijk dat hij de baas is.

Horner Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was het onderwerp van gesprek in Saoedi-Arabië: werd Helmut Marko nu wel of niet geschorst door Red Bull? De Oostenrijker zou zogezegd achter het lek van het onderzoek naar Christian Horner zitten, maar bevestigde voor de race dat hij toch bij Red Bull bleef. Horner kreeg na de dominante prestatie van Max Verstappen en Sergio Perez opnieuw de vraag of alle neuzen dezelfde kant op staan bij Red Bull. Verstappen zei namelijk dat hij een mogelijk vertrek van Marko niet zou accepteren. Horner heeft een duidelijk antwoord in huis.

"We focussen ons op winnen", stelt Horner. "Daar zijn we goed in en dat kregen we ook in Saoedi-Arabië voor elkaar. We zijn daar het seizoen mee gestart. Ik ben me ervan bewust dat er veel geruchten rondgaan, maar ik denk niet dat het team afgeleid wordt. We zijn één team, al wordt er veel gezegd over Helmut. Alleen werkt Helmut niet voor mij en Red Bull Racing, hij werkt voor het moederbedrijf. Ik denk dat je kan zien dat we ons op de toekomst richten. We willen deze ongelofelijke winstreeks verlengen."

En zijn er problemen met Verstappen? "Het gaat helemaal prima met Max. Hij werkt goed samen met het team en er zijn geen spanningen. Je ziet hoe relaxed hij is rond de garage. Dat vertaalt zich ook in de prestaties op het circuit. We zien geen problemen met Max."

Stabiliteit

Horner vindt de situatie dus stabiel. Volgens de Brit wil iedereen een stoeltje bij het team bemachtigen. "Geen enkel individu is groter dan het team. Er is een stoeltje beschikbaar voor volgend jaar en ik denk dat ik zestien coureurs heb die wanhopig het zitje willen bemachtigen. Sergio Perez staat op poleposition en kan het zitje alleen maar verliezen. We hebben een sterke relatie met Max. Hij doet het geweldig en focust zich op zijn prestaties op het circuit. Hetzelfde geldt voor ons."

"Ik denk dat er waarschijnlijk al te veel gezegd is door andere partijen", vervolgt Horner zijn verhaal. "Het team is een team. Max en Helmut zijn een onderdeel van het team. Ik leid dit team en iedereen speelt een belangrijke rol."

Horner stelt dat hij verrast was door de geruchten rond Marko. "De geruchten over een schorsing waren ook een verrassing voor het team. Er is geen proces van besluitvorming rond hem. Helmut staat onder contract bij het moederbedrijf, dus het was een probleem tussen hen. Wij waren geen onderdeel van die discussie. Ik ken Helmut sinds 1996 en hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij Red Bull. Zijn rol is gedurende de jaren geëvolueerd en het is alleen maar positief dat hij nog steeds zo gemotiveerd is, ondanks zijn leeftijd van bijna 81 jaar."

"Mijn relatie met Helmut is geen probleem. Hij is altijd uitgesproken, dat is Helmut. Ook Oliver Mintzlaff ondersteunt ons, net als Franz Watzlawick. Er zijn drie CEO's. Het was goed om te zien dat Oliver en Franz in Saoedi-Arabië waren om ons te ondersteunen", sluit Horner af.

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China