Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Spierballentaal van Alfa Romeo: "Kunnen makkelijk een 1.16 rijden"

Het Italiaanse Alfa Romeo-team heeft nog lang niet het achterste van haar tong laten zien. Dat verklaart technisch directeur Beat Zehnder tijdens de tweede testweek voor 2019 in Barcelona.

Het team van Sauber, inmiddels omgedoopt tot Alfa Romeo, verraste in de eerste testweek. De bijzondere C38, voorzien van spraakmakende voorvleugel, kwam prima uit de verf. Routinier Kimi Raikkonen was continu voorin te vinden, maar er komt nog veel meer aan.

Zehnder meldt dat Alfa Romeo het gaspedaal nog niet al te diep heeft ingedrukt. "Als we willen, dan rijden we een 1.16", laat hij weten als hem gevraagd wordt naar het potentieel van het team. Volgens teambaas Frederic Vasseur klokte Raikkonen zijn 1.17 tijdens testweek één met nog volop brandstof aan boord. Later deze testweek gaan we mogelijk de 1.16 van Alfa Romeo op de klokken zien. "Op een gegeven ogenblik moet je ook een keer met 30 kilo brandstof aan boord rijden om te zien hoe de auto aanvoelt. Het kan gebeuren dat de balans ineens verandert als de auto lichter wordt. Je moet voorkomen dat je daar in Melbourne ineens door verrast wordt", aldus Vasseur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"