Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Spijbelende Hamilton liet F1-testdag schieten: "Ik meldde me weleens ziek"

Het vraagt heus om toewijding om zeven keer wereldkampioen Formule 1 te worden, maar Lewis Hamilton heeft in zijn Mercedes-tijd ook weleens gespijbeld.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In een eindejaarsvideo van Mercedes schuiven Toto Wolff, Mick Schumacher en Lewis Hamilton aan voor een vragenrondje op beeld. Grote afwezige is George Russell. Toto Wolff legt uit dat hij ziek is. "En dat is geen smoesje..."

Om de mond van Hamilton verschijnt een lach: "Dat vroeg ik me wel af...", waarna hij het onderonsje met zijn teambaas verklaart: "Ik heb me in het verleden weleens ziek gemeld om de Formule 1-testdagen te missen. Over het algemeen vind ik dat soort dagen gewoon echt niet leuk. Dus toen ik gisteren hoorde dat George ziek was, dacht ik nog 'ah, hij heeft me overtroffen, het spelletje naar het volgende niveau getild'."

Toto Wolff lijkt er (nu) in ieder geval om te kunnen lachen. Hamilton laat overigens niet weten wanneer dit was. Mogelijk gaat het om de F1-testdagen in 2015. Toen liet hij een testdag schieten en moest Mercedes-reservecoureur Pascal Wehrlein invallen.

Bekijk de bewuste Mercedes-video hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"