Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Spijkerharde Magnussen: 'Ik heb niets te verliezen'

Kevin Magnussen is van mening dat coureurs in het middenveld meer risico moeten nemen dan coureurs bij de topteams. Ze eindigen niet gegarandeerd in de punten en dus telt iedere positie.

Kevin Magnussen staat bekend als een erg agressieve coureur. Hij heeft meerdere malen kritiek gekregen van zijn collega's uit de paddock. Zo noemde Hülkenberg hem '' de meest onsportieve coureur'' en beschreef Gasly de Deen afgelopen weekend als ''de gevaarlijkste kerel die ik ooit heb geracet.'' De Haas-coureur zelf is blij om te accepteren dat hij zo wordt gezien. Hij vindt dat je niets te verliezen hebt met een riskante inhaalmanoeuvre als je toch al buiten de punten rijdt. ''Ik race hard. Als je bij een team in het middenveld rijdt scoor je niet gegarandeerd punten, hierdoor heb je niets te verliezen. Je kunt een straf krijgen of je voorvleugel verliezen, maar wat heb je te verliezen als je elfde ligt. Je moet gewoon veel agressiever zijn als je voor die posities knokt.'' Zo vertelt hij aan Reuters.

Als de Deen bij een topteam zou rijden dan past Magnussen zijn rijstijl wel aan. ''Wanneer je vecht voor het kampioenschap is het beter om aan de lange termijn te denken. Als ik nu voor het kampioenschap zou strijden, had je een andere rijstijl gezien dan die van nu.'' De rijstijl van Magnussen is ook gevaarlijk, zoals afgelopen weekend te zien was in het gevecht met Pierre Gasly. Hij is zelf echter nergens bang voor en denkt niet aan de veiligheid. De Haas-coureur is bijvoorbeeld ook geen voorstander van de halo en accepteert de gevaren van de sport. '' Ik zal alles geven en ik ben niet bang om te sterven in de auto. Ik zal absoluut niet voorzichtiger rijden, ik zou mijn leven op het spel zetten. Ik hou van mijn familie en er zijn veel mooie dingen in het leven, maar als ik die helm op zet en in de auto zit is dat mijn wereld en denk ik aan niets anders dan racen.''

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"