Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Spoedmeeting over toekomst Red Bull-sponsor Aston Martin'

Autofabrikant Aston Martin zit in zwaar weer en is volgens de Financial Times naarstig op zoek naar een financiële injectie. Donderdagavond komt het bestuur bij elkaar om een beslissing te nemen over de toekomst.

Aston martin red bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De verkopen van sportwagenfabrikant Aston Martin vielen de afgelopen jaren tegen en de achterblijvende omzet zorgt voor grote financiële problemen. De titelsponsor van het Red Bull Racing team is in gesprek met twee potentiële investeerders om haar toekomst veilig te stellen.

De Chinese autofabrikant Geely en de Canadese miljardair Lawrence Stroll, vader van F1-coureur Lance Stroll, hebben onafhankelijk van elkaar interesse in een groot bedrijfsaandeel. Naar verluidt zouden de gesprekken gaan over een aandeel van 20 procent, tegen een waarde van $ 200 miljoen.

Geely zet daarbij in op een technisch partnership, daar waar Stroll Aston Martin wil koppelen aan de F1-renstal van Racing Point. De Canadees nam vorig jaar het noodlijdende Force India over met een consortium en stalde zoon Lance Stroll bij de renstal.

Dat de nood bij Aston Martin hoog is bleek wel uit de tweede winstwaarschuwing in korte tijd. Daar waar analisten een omzet verwachtten van 200 miljoen Pond over 2019, zal deze slechts op 130 tot 140 miljoen uitkomen.

Wat de overnameplannen voor de sponsoring van Red Bull Racing betekenen is nog onbekend, maar duidelijk is wel dat als Stroll investeert in de sportwagenfabrikant, de naam Aston Martin ook op de Racing Point-bolides zal verschijnen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Australië