© Williams F1

Nieuwsoverzicht

'Sponsor Kubica betaalt Williams 10 miljoen per jaar'

21 nov. 2018 17:39 Ruud Dimmers 2 reacties
De comeback van Robert Kubica in de Formule 1 is aanstaande en wordt zeer waarschijnlijk morgen bekend gemaakt tijdens een presentatie van Williams in Abu Dhabi. De Pool weet zich gesteund door PKN Orlen, dat flink wat geld in het laatje brengt.

Het Poolse PKN Orlen is een olie- en tankstationketen die niet alleen in Polen actief is, maar ook in Duitsland, Tsjechië en Litouwen. Het bedrijf investeert flink in de comeback van Kubica en betaalt naar verluidt 10 miljoen euro per jaar.

Williams kan het sponsorgeld hard gebruiken nu titelsponsor Martini en de miljoenen van Lance Stroll wegvallen. Voor Kubica betekent een terugkeer in de Formule 1 een sensationele comeback. De eenmalig winnaar van een Grand Prix reed in 2010 zijn laatste race en stond destijds te boek als groot talent. Een rallycrash met zwaar letsel aan de arm tot gevolg betekende een voortijdig einde van het eerste deel van de carrière van Kubica.

Williams heeft met George Russell en Robert Kubica in 2019 een bijzonder rijdersduo: een rookie en een coureur die na acht seizoenen afwezigheid zijn rentree maakt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen