Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Sponsor Kubica betaalt Williams 10 miljoen per jaar'

De comeback van Robert Kubica in de Formule 1 is aanstaande en wordt zeer waarschijnlijk morgen bekend gemaakt tijdens een presentatie van Williams in Abu Dhabi. De Pool weet zich gesteund door PKN Orlen, dat flink wat geld in het laatje brengt.

Het Poolse PKN Orlen is een olie- en tankstationketen die niet alleen in Polen actief is, maar ook in Duitsland, Tsjechië en Litouwen. Het bedrijf investeert flink in de comeback van Kubica en betaalt naar verluidt 10 miljoen euro per jaar.

Williams kan het sponsorgeld hard gebruiken nu titelsponsor Martini en de miljoenen van Lance Stroll wegvallen. Voor Kubica betekent een terugkeer in de Formule 1 een sensationele comeback. De eenmalig winnaar van een Grand Prix reed in 2010 zijn laatste race en stond destijds te boek als groot talent. Een rallycrash met zwaar letsel aan de arm tot gevolg betekende een voortijdig einde van het eerste deel van de carrière van Kubica. Williams heeft met George Russell en Robert Kubica in 2019 een bijzonder rijdersduo: een rookie en een coureur die na acht seizoenen afwezigheid zijn rentree maakt.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden