Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Sponsor verzekert Sirotkin van plek in WEC

Sergey Sirotkin kan weer aan de slag als coureur. De 23-jarige Rus, die in 2018 aan de Formule 1 mocht proeven met dank aan Williams maar aan het einde van het jaar de deur werd gewezen, stapt in bij het WEC-team van SMP Racing.

Dat Sirotkin uitgerekend voor die stal aan de slag mag is geen wonder: de Moskoviet wordt namelijk al jaren gesponsord door de SMP-bank. De 21-voudig Grand Prix-deelnemer, wiens teller op precies één WK-puntje staat, noemde deelname in het WEC in een eerder stadium al 'haast een verplichting'.

Bij SMP Racing neemt Sirotkin de plaats van Matevos Isaakyan in, en komt hij achter het stuur van de #17 wagen terecht. Stéphane Sarrazin en Egor Orudzhev worden diens teamgenoten. Sirotkin zal het WEC-superseizoen 2018-19 afmaken, wat inhoudt dat hij de 1000 mijlen van Sebring, de 6-uursrace op Spa-Francorchamps en de 24 uur van Le Mans rijdt.

Het team waarvoor Sirotkin uit gaat komen is overigens nog op zoek naar een invaller: voor haar tweede wagen komt SMP Racing in Sebring en op Spa een rijder tekort. Vaste coureur Jenson Button heeft op die dagen namelijk verplichtingen in de Japanse Super GT-klasse, waarin hij als titelverdediger aan de start verschijnt.

Het WEC-superseizoen 2018-19 vervolgt op 15 maart aanstaande met de 1000 mijlen van Sebring.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"