Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sportief Mercedes leeft mee met Sebastian Vettel

Voor Sebastian Vettel waren de druiven erg zuur tijdens de kwalificatie in Maleisië. Wegens een technisch probleem moet hij morgen als twintigste en laatste starten. Concurrent Mercedes toonde zich sportief en leeft mee met de Duitser.

Het Formule 1 seizoen 2017 stond in het teken van de titelstrijd tussen Ferrari en Mercedes. Eindelijk was er na drie jaren van totale dominante weer een uitdager voor het Duitse team. Op dit moment is Lewis Hamilton hard op weg om een voorschot te nemen op zijn vierde wereldtitel. In Singapore was het Sebastian Vettel die uitviel na de veelbesproken startcrash. Hamilton won en liep 25 punten uit. In Maleisië heeft de Brit zeer goede papieren om een knock-out uit te delenna de problemen van Vettel. Hamilton vertrekt vanaf pole en Vettel vanaf de laatste plaats. Mercedes-teambaas Toto Wolff leeft mee met Vettel, mede doordat hij vorig jaar Hamilton zijn titel zag verliezen door falende techniek. " Mercedes en Ferrari kennen geen genade voor elkaar op de baan als we voor de zege strijden. Ik kan wel meeleven met Vettel en Ferrari, want ik weet dat dit een lastige situatie is. Wij hebben dit meegemaakt met Lewis vorig jaar in Maleisië toen zijn motor in rook op ging en zijn titelkansen een flinke klap kregen."

Wolff weet dat Hamilton het liefste op de baan het gevecht zou winnen van Vettel. " De fans willen Lewis en Sebastian met elkaar zien vechten en ik weet dat ze het zelf ook erg leuk vinden om te strijden met elkaar voor de titel. Techniek en pech is onderdeel van de sport, alle dingen moeten 100% kloppen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden