© McLaren

Nieuwsoverzicht

Sprakeloze Norris imponeert: "Dit had ik nooit verwacht"

Een blik op de uitslag van de kwalificatie leert ons dat Lando Norris als enige rookie de top ten shootout heeft weten te halen. Het is een prestatie van formaat, die hij zelf nooit aan had zien komen.

"Ik ben sprakeloos", stamelt Lando Norris voor de camera en microfoon van Ziggo Sport. "Dit had ik absoluut niet verwacht, niet nadat ik eigenlijk helemaal niet tevreden was met hoe de vrije trainingen voor mij waren verlopen."

Hoe het dan kan dat hij opeens in Q2 én Q3 verscheen, met een mooie achtste startplaats als beloning? "De rondjes die ik vandaag reed waren gewoon raak en zo heb ik het dan toch geflikt. Ik heb tijdens een kwalificatie, of dat nu in de Formule 1 is of zoals vorig jaar in de Formule 2, toch vaak wel het vertrouwen dat er iets te halen valt. Kwalificeren ligt me in dat opzicht wel."

Op de vraag wat er morgen te halen valt voor Norris, blijft hij een concrete voorspelling schuldig: "Het is voor mij denk ik niet realistisch om naar voren te kijken, dus het gaat erom zoveel mogelijk mensen achter me te houden. Daarom zal ik proberen bij de start maar gelijk zoveel mogelijk mannen te passeren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen