Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Stake F1 beboet na gevaarlijk nieuw pitstopfiasco

Stake F1 heeft een boete gekregen na de Grand Prix van Australië. Opnieuw liepen de pitstops van het team in de soep, maar dit keer werd het nog gevaarlijk ook.

Bottas Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stake F1 staat voorlopig niet bovenaan als het om het pitstopklassement gaat. Het Zwitserse team verloor in alle drie de races ongelofelijk veel tijd door mislukte stops, maar in Australië werd het wel heel bont gemaakt. Tijdens een pitstop van Valtteri Bottas stuiterde er een losgeschoten wielmoer door de pitstraat heen, waardoor er een potentieel gevaarlijke situatie ontstond.

De stewards gaven tijdens de race al aan dat ze naar het moment zouden kijken en deelden na afloop een boete van 5.000 euro uit aan Stake F1. Het verdict luidde als volgt: "De stewards luisterden naar de vertegenwoordiger van het team en bekeken videobeelden. Het team verloor de controle over een wielmoer tijdens een pitstop. Daardoor ontstond er een potentieel gevaarlijke situatie in de pitstraat."

Het is voor Stake F1 te hopen dat ze het probleem snel kunnen verhelpen. Na drie races heeft het team namelijk nog geen enkel punt behaald. Over twee weken staat de Grand Prix van Japan op het programma.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China