Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Startprobleem Red Bull ligt niet aan Honda-motor"

Daniil Kvyat verwacht niet dat de startproblemen van Red Bull specifiek liggen aan de Honda-motor. De Rus rijdt bij Toro Rosso met exact dezelfde motor, maar ondervond dit seizoen geen problemen bij de starts.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen kent dit seizoen nog weinig goede starts en is vaak blij als hij zijn positie weet te behouden. In de GP's van Oostenrijk, Duitsland en België verloor hij zelfs veel posities. De Honda-motor en bijbehorende software wordt daar vaak verantwoordelijk voor gehouden, maar Daniil Kvyat herkent zich totaal niet in de problemen van Red Bull.

"Ik heb goede starts gehad met de spec 4-motor, maar ook gewoon met de spec 3-motor. Ik heb geen idee hoe goed hun starts zijn. Ieder team heeft een andere aanpak, maar ik heb over het algemeen goede starts gehad dit seizoen. Ook in Duitsland, Hongarije en België", laat de Toro Rosso-Honda rijder optekenen tegenover RacingNews365. "We hebben geen slechte starts gehad dit seizoen, voor zover ik me kan herinneren."

Honda werkt momenteel samen met Red Bull aan een oplossing voor de diverse (software) problemen die de renstal hinderen. Niet alleen bij de start valt winst te behalen, maar ook tijdens de kwalificaties. Op het moment dat de kwalificatiemodus ingeschakeld wordt, grijpt de beveiliging van de motor te snel in. Hierdoor wist Verstappen in de kwalificatie van de Italiaanse GP geen tijd neer te zetten.

Met medewerking van Joe van Burik

27 reacties

    F1-podcast "Zonder Verstappen was Red Bull niet meer dan een subtopper"