© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

'Steenrijke vader GP3-coureur wil aandelen Force India'

27 jul. 2018 18:37 René Oudman 3 reacties
Niet alleen de vader van Lance Stroll, maar nog een andere miljardair jaagt op een aandelenpakket bij Force India. Dmitry Mazepin, de vader van GP3-rijder Nikita Mazepin - die als ontwikkelingsrijder al verbonden is aan de Brits-Indiase stal - zou een pak geld neer willen leggen om zeggenschap te krijgen bij de nummer vier van het constructeurskampioenschap van 2017. Dit meldt het doorgaans goed ingelichte RaceFans.net.

Mazepin senior vergaarde zijn fortuin met het investeren in en het verkopen van meststoffen. De steenrijke in Wit-Rusland geboren maar onder de Russische vlag opererende Mazepin senior heeft zoontje Nikita in 2018 ondergebracht bij het GP3-team van ART Grand Prix, nadat de jongeling zijn kunsten een aantal jaren in de Formule 3 mocht vertonen. Aldaar viel hij niet zozeer op door zijn prestaties, maar des te meer door zijn gedrag. Mazepin junior werd twee jaar geleden eens een wedstrijd geschorst omdat hij Callum Ilott, tegenwoordig zijn teammaat bij ART, een paar klappen had verkocht.

De jonge Mazepin mag volgende week aan het stuur van een Force India draaien, de Rus komt in actie tijdens de in-season test die na de Grand Prix van Hongarije wordt gehouden op de Hungaroring. Ook Nicholas Latifi, eveneens een rijkeluiszoon, zetelt een dagje in de roze bolide.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen