Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner: "50/50 kans dat deze coureur nieuwe Verstappen wordt"

De move van Nico Hulkenberg naar Stake F1/Audi zorgt ervoor dat er een plekje vrijkomt bij Haas in 2025. Oud-teambaas Guenther Steiner deelt wie hij denkt dat er in de Haas komt te zitten en ziet zelfs een mogelijke nieuwe Max Verstappen bij Haas instappen.

Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie komt er toch bij Haas te rijden in 2025? Nico Hulkenberg rijdt volgend jaar in ieder geval niet meer voor het Amerikaanse team, terwijl Kevin Magnussen geen goede beurt heeft gemaakt door tien strafpunten te pakken sinds de start van het huidige Formule 1-seizoen. Het contract van de Deen loopt af en hij zou zijn contract dus kunnen verlengen.

Een van de coureurs die min of meer zeker lijkt van een zitje bij Haas is Oliver Bearman. De Brit reed al twee vrije trainingen voor het Amerikaanse team in 2023 en stapte vervolgens begin 2024 in bij Ferrari in Saoedi-Arabië. Carlos Sainz haakte af na een blindedarmontsteking, maar Bearman vulde dat zitje prima in. Uiteindelijk werd hij zevende in de rode bolide.

Als aan voormalig Haas-teambaas wordt gevraagd wie er goede opties zijn voor Haas om Hulkenberg te vervangen, komt hij ook bij onder meer de 19-jarige Brit uit. "Ik denk dat Oliver Bearman een goede zet is voor Haas. Bearman deed het goed in de Ferrari, al was het maar één race en ik denk dat hij zichzelf kent. Het is nog een beetje te vroeg om te zeggen: 'Dit is de nu de nieuwe Max Verstappen'", zo vertelt Steiner in de podcast Vankah Hours.  

"Hij zou het kunnen zijn, maar het is ook 50/50. Je hebt geen zekerheid dat hij het zal zijn", zo zegt de oud teambaas van Haas, waarna hij nog twee opties uit zijn hoge hoed tovert. "Ik denk dat er een goede wachtlijst is. Ik zou zeggen dat de twee Alpine-coureurs aan het rondkijken zijn, al denk ik dat hun eisen qua geld hoger liggen dan wat Haas kan bieden", zo sluit Steiner af.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap