Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner onthult kostenpost Schumacher met stevige trap na: "Belachelijk"

Mick Schumacher verloor zijn stoeltje bij Haas mede door zijn crashes in het afgelopen Formule 1-seizoen. Het kostenplaatje was vrij hoog, zo benadrukt Guenther Steiner nog maar eens...

Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner loopt het prijskaartje van Mick Schumacher, puur gekeken naar zijn crashes, al op tot 2 miljoen dollar (ruim 1,8 miljoen euro). Hierbij heeft hij het slechts over de crashes van de Duitser gedurende het Formule 1-seizoen van 2022, vooralsnog het laatste jaar van Schumacher in de koningsklasse. In zijn nieuwe boek Surviving to Drive geeft de Haas-teambaas een inkijkje in de zeer hoge bedragen van Schumachers crashes. Zo zorgde de Duitser voor een rekening van 700.000 dollar na een crash in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan, die onderaan dit artikel terug is te zien. "Het gebeurde tijdens de fucking in-lap", liet hij in het boek optekenen. "In de in-lap! Zeker, het was erg nat op het circuit, maar niemand anders slaagde erin een auto af te schrijven terwijl hij terug reed naar de pitstraat. Hoeveel mensen kunnen we in dienst nemen met 700.000 dollar? Dat geld moet ik nu weer zien te vinden." Daar bleef het voor Schumacher niet bij, want naast zijn crash in Japan kende de nu Mercedes-coureur nog twee andere grote crashes in 2022, eentje in Saoedi-Arabië en nog een in Monaco.

Steiner verloor vertrouwen in Schumacher

Na de crash verloor Steiner het vertrouwen in Mick, zo moet hij toegeven. Een maand na de crash werd de keuze gemaakt om Schumacher te vervangen door Nico Hulkenberg, die vanaf het begin van 2023 naast Kevin Magnussen rijdt. "We verloren na vijf minuten een hele auto en moesten een compleet nieuwe bouwen", zo vervolgt de teambaas van de Amerikaanse renstal. "Ik kan geen coureur in dienst hebben waarvan ik niet zeker weet dat hij de auto veilig kan besturen in een langzame ronde. Het is gewoon belachelijk."

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"