Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner heeft goed nieuws over Formule 1-toekomst Hulkenberg

Nico Hulkenberg lijkt zichzelf van een langere F1-toekomst verzekerd te hebben door het eerste deel van het seizoen goed te presteren. Zijn contract bij Haas staat op het punt om verlengd te worden.

Nico Hulkenberg keerde na drie jaar afwezigheid, op een enkele invalbeurt hier en daar na, terug in de Formule 1. Dat deed hij bij Haas. Vooralsnog maakt hij een sterke indruk en is hij, zeker op de zaterdagen, teamgenoot Kevin Magnussen de baas. Beide coureurs zijn nog niet helemaal zeker van hun F1-toekomst, maar als het aan teambaas Guenther Steiner ligt, dan zal in ieder geval Hulkenberg al heel snel een krabbel zetten onder een nieuwe verbintenis. De Amerikaanse renstal is namelijk zeer tevreden over de 35-jarige coureur.

Snel een nieuwe deal

In een interview met het Duitse Sport.de vertelt teambaas Steiner dat een nieuwe deal een kwestie van tijd is. "Er zal spoedig aan gewerkt worden. Meneer Haas (Gene, de teameigenaar, red.) komt naar de races in België en Hongarije." "We hebben het al over het contract gehad, maar het is beter om het in persoon te doen dan via telefoon of video. Het nieuwe contract zal niet lang op zich laten wachten. Het zit er aan te komen en we hopen zo snel mogelijk de nieuwe deal bekend te mogen maken. We zijn immers heel blij met Nico." "Ik had niet verwacht dat hij meteen zo in vorm zou zijn", vervolgt Guenther. "Drie jaar lang was hij namelijk geen fulltime coureur meer geweest. Hulkenberg kwam hier binnen en het klikte echter meteen. We wisten dat hij goed was, maar dat hij meteen zo in vorm zou zijn, hadden we niet aan zien komen." "Binnen het team heeft hij een goede band met iedereen. Als coureur kan hij goed uitleggen wat hij wil. Het is leuk om te zien hoe hij presteert en hoe hij strijdt", aldus de Italiaanse teambaas.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"