Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Steiner neemt het op voor Ricciardo: "Is het racen niet verleerd"

De kogel is eindelijk door de kerk: Liam Lawson zal Daniel Ricciardo vervangen vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten. Voormalig teambaas Guenther Steiner verwacht stiekem dat er ook een mentale reden achter het einde van de carrière van Ricciardo zit.

Ricciardo Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gezicht van Daniel Ricciardo sprak boekdelen tijdens de Grand Prix van Singapore. Er ging al langere tijd een gerucht rond dat hij in Singapore zijn laatste race als Formule 1-coureur zou rijden, maar tijdens zijn interviews na afloop van de race werden die vermoedens al bevestigd. Een emotionele Ricciardo verscheen voor de camera's van de media, waar hij uitlegde dat hij nog iets langer in zijn auto bleef zitten om te genieten van het moment, voor het geval het inderdaad de laatste keer zou zijn.

En jawel, enkele dagen later kwam dan toch het nieuws naar buiten. Ricciardo wordt per direct vervangen worden door Liam Lawson, waarmee zijn carrière als Formule 1-coureur vrijwel zeker ten einde lijkt te komen. Ook Guenther Steiner zag dat het raceweekend in Singapore een lastig evenement was voor de Australiër, die zichtbaar niet lekker in zijn vel zat. Steiner vertelt in de Red Flags-podcast over zijn gesprek met Ricciardo.

"Ik zag hem in Singapore na de kwalificatie een interview geven, maar je zag gewoon aan hem dat het echt niet goed ging. Ik vertelde hem ook dat ik aan hem merkte dat het niet goed ging, want soms kan je maar beter stoppen als je het niet meer naar je zin hebt. Er staat tenslotte een heel leven op hem te wachten na de Formule 1. Hij is altijd een fantastische coureur geweest en heeft zo ontzettend veel races gewonnen, maar na zijn vertrek bij Red Bull (in 2019, red.), wat een hartstikke dappere beslissing was, ging het maar even goed. Daarna kwam het er niet meer van."

Steiner legt dan ook uit dat hij denkt dat Ricciardo het mentaal heel lastig had sinds zijn vertrek bij Red Bull. "Ik weet niet precies hoe het zo kon lopen, maar ik kan me voorstellen dat het mentaal heel lastig is om telkens verslagen te worden door een teamgenoot. Nico Hulkenberg had het bijvoorbeeld heel lastig bij Renault toen hij samen met Daniel reed, want Nico wilde zijn carrière daarna bijna beëindigen omdat Daniel gewoon beter was. Maar kijk eens naar de stand van zaken op dit moment: Nico is ineens stukken beter dan Daniel. Dat is heel gek, maar zo gaat dat nou eenmaal."

"De druk waar Daniel al die jaren mee te maken heeft gekregen maakte het natuurlijk ook niet makkelijk, want iedereen bleef hem nauwlettend in de gaten houden en men bleef zich afvragen of het wel goed met hem ging en of hij nog wel goed genoeg was. Misschien was hij daar gewoon niet klaar voor en had hij daar juist zo'n moeite mee. Ik denk niet dat hij het racen in een Formule 1-auto verleerd is, maar het lijkt er vooral op dat hij het mentaal gewoon heel lastig heeft."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"