Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner over eerste seizoenshelft Haas: "Geen gebrek aan racetempo"

Haas is achter de schermen druk bezig met de ontwikkeling van de auto in de hoop dat ze de resultaten van de VF-23 kunnen verbeteren. Het scheelt dat het Amerikaanse team weet wat het grootste probleem is dat in de weg staat van het behalen van punten.

Haas gaat met een achtste positie in het constructeurskampioenschap de zomerstop in. Het team van Gene Haas heeft pas elf kampioenschapspunten weten te scoren dit seizoen en worstelt op dit moment met één specifiek probleem. Teambaas Guenther Steiner is openhartig over het verloop van de eerste seizoenshelft bij het team van Haas. "We hadden wederom een goede start van het seizoen, maar we zijn een beetje teruggevallen omdat we niet zoveel uit de auto hebben kunnen halen in vergelijking met de andere teams." Het is dus cruciaal voor het team om met updates te komen die het probleem weten te ontraadselen. "Upgrades voor dit seizoen zullen ook doorgevoerd worden in de auto van volgend jaar en daarom hebben we besloten om door te gaan met de ontwikkeling van de auto van dit jaar. Zodat we echt kunnen begrijpen wat onze problemen zijn en waar we moeite moeten stoppen om de auto beter te maken voor volgend jaar." Het is dus druk in de fabriek van Haas: "Op dit moment ontwikkelen we beide auto's parallel en we weten nog niet precies wanneer we zullen overstappen naar 2024."

"Het belangrijkste nemen we niet mee naar huis"

De aanwinst van voormalig F1-coureur Nico Hulkenberg dit seizoen bleek een goede keuze voor het Amerikaanse team: "Het positieve is dat we nu Nico in het team hebben, hij is een grote hulp geweest om alle performance eruit te halen en hij werkt heel hard om het team gemotiveerd te houden. Hij past ook fantastisch in het team", legt Steiner uit. Het Amerikaanse team weet precies waar de zwakke en sterke punten van de VF-23 zitten. "Er zijn nog veel meer dingen die positief zijn, bijvoorbeeld onze pitstops. We zijn op dit moment behoorlijk solide- duimen dat het zo blijft- maar we kunnen niet echt laten zien wat we kunnen doen vanwege de bandenslijtage in de race. Het belangrijkste wat we niet mee naar huis nemen, dat zijn de punten. Dit ligt niet aan een gebrek van tempo in de race." De teambaas gaat nu eerst genieten van zijn welverdiende vakantie. "Ik ga een paar dagen naar het strand met mijn familie en de rest van de tijd ga ik doorbrengen met mijn gezien, aangezien dat de beste manier voor mij is om uit te rusten en op te laden. Het is heel belangrijk dat ieder van ons nog iets in de batterij heeft zitten aan het einde van het seizoen, want het is een zware. Het is zwaar voor iedereen in de Formule 1, dus we moeten de tijd nemen waar die we hebben."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel