Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner verrast door Hulkenberg: "Dat gebeurt bij mij echt zelden!"

Hij is de coureur met de meeste GP's op zijn naam, zonder ooit het podium te hebben gehaald. Dit seizoen is hij terug in de Formule 1 en Nico Hulkenberg levert, zoals hij eigenlijk altijd doet. Zijn teambaas Gunther Steiner is blij met de rentree van de Duitser.

Ondanks dat hij drie jaar geen 'vaste' Formule 1-coureur was, is Nico Hulkenberg een van de meest ervaren coureurs op de Formule 1-grid. Dit seizoen is hij teruggekeerd, als een van de twee rijders voor Haas. En de 35-jarige Duitser stelt niet teleur, dit tot tevredenheid van zijn teambaas Gunther Steiner. "We hebben met hem precies gekregen wat we wilden", vertelt Steiner aan de media, waaronder RacingNews365 . Met P7 in Melbourne zette Hulkenberg de beste prestatie voor Haas dit seizoen neer. Steiner: "We hebben zijn ervaring erbij gekregen en hij is nog steeds snel. Hij liet dat zien bij de eerste race door meteen Q3 te halen en ook bij de tweede race haalde hij bijna Q3", aldus Steiner, alvorens Hulkeberg het in Australië weer tot Q3 schopte. "We hebben met hem wat we wilden en ik denk dat hij geniet van het leven hier. Hij werkt heel hard en daagt onze jongens uit en dat is wat we wilden. Dus tot nu toe heb ik niets te klagen. Dat gebeurt bij mij echt zelden!"

Professional

Voor Hulkenberg is het niet de eerste keer dat hij als nieuwkomer een team binnenstapt. "Hij past zich goed aan, hij is een professional. Hij heeft dit eerder gedaan en dat was één van de redenen dat we hem kozen", aldus Steiner. "Hij kan het goed vinden met teamgenoot Kevin Magnussen. Ik denk dat het een goede, professionele relatie is. Het zijn beide volwassen coureurs nu. Ze weten wat we van ze verwachten en ze leveren beide. Ze werken samen om het team verder te helpen en dat is wat we wilden. Dus tot nu toe heb ik niets te klagen en hopelijk blijft dat zo."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"