Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner waarschuwt Bearman: "Kan hij dat er nog uitpersen?"

De kogel is eindelijk door de kerk: Oliver Bearman zal vanaf 2025 voor het team van Haas rijden. De talentvolle Brit liet eerder al zien wat hij in huis heeft en voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner denkt ook dat Bearman klaar is voor deze stap, al waarschuwt hij wel voor mogelijke moeilijkheden.

Oliver Bearman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas heeft, in aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië, de eerste coureur voor 2025 officieel vastgelegd. Formule 2-coureur Oliver Bearman zal vanaf volgend seizoen de overstap maken naar de koningsklasse van de autosport en zal daarmee het stoeltje van de naar Stake F1 vertrekkende Nico Hulkenberg over gaan nemen. 

De promotie van de jonge Brit zat er al even aan te komen, want hij wist vriend en vijand te verrassen met zijn sterke invalbeurt én Formule 1-debuut tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Ook de vrije trainingen die hij dit seizoen voor Haas reed, zagen er goed uit en dat levert Bearman nu dus die langverwachte promotie op.

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner kent de jonge Brit als geen ander, nadat de Italiaan hem in 2023 liet debuteren tijdens een vrije training. Steiner benadrukt tegenover een selecte groep media, waaronder RacingNews365, echter dat Bearman een zware klus te wachten staat. "Ik denk echt dat hij hartstikke goed zal zijn, maar het blijft altijd een kwestie van tijd en testen hoe goed hij daadwerkelijk zal zijn."

Laatste vijf procent

De voormalig teambaas vervolgt: "Maar kijk bijvoorbeeld eens naar Lando Norris en Oscar Piastri, twee van de meest recente rookies in de Formule 1. Zij doen het ook heel goed bij McLaren, maar je wist van tevoren niet hoe goed het zou gaan toen ze net instapten. Oliver heeft vorig jaar natuurlijk al een paar eerste vrije trainingen meegereden en hij is ook heel volwassen voor zijn leeftijd. Het is gewoon een hele aardige jongen en ik denk echt dat hij klaar is voor de Formule 1."

Toch verwacht Steiner dat Bearman het in zijn eerste seizoen als Formule 1-coureur lastiger zal krijgen dan tijdens zijn debuut in Saoedi-Arabië. Toen scoorde hij namelijk punten achter het stuur van de Ferrari-bolide, maar dat zal volgens de voormalig teambaas toch een lastiger karwei worden in een auto van Haas. "Kan hij die laatste vijf procent er ook nog uitpersen? Dat zullen we echt pas zien als hij in de auto zit."

"Hij deed het echt goed tijdens zijn debuut bij Ferrari, want daar sprong hij zonder voorbereiding achter het stuur. Maar achter het stuur van een goede auto stappen en punten scoren is heel anders dan vechten voor punten in een auto die in het middenveld rondhangt. Maar ik wil er nog niet te veel over zeggen, want ik vond het een stuk belangrijker dat hij tijdens zijn debuut geen fouten maakte."

"Hij was heel kalm en attent en dat was ook zo toen hij in 2023 die eerste training reed voor Haas. Hij doet altijd precies genoeg en draait daardoor juist niet door. Ik sprak eerder al met hem en zei toen dat een crash zo ongeveer het ergste was wat hem kon overkomen. Dan zou iedereen die crash onthouden, in plaats van de andere dingen die hij liet zien. Je carrière maakt niet ineens een hele sprong met zo'n eerste vrije training, maar je kan de boel daar wel mee verwoesten."

Steiner sprak als nieuwe merkambassadeur van Buffalo Trace op een evenement voor selecte media.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen