Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Steiner heeft slecht nieuws voor Red Bull: "Niet echt een voordeel"

McLaren heeft, na lang jagen op Red Bull, dan eindelijk de leiding van het constructeurskampioenschap in handen. Guenther Steiner verwacht zelfs dat ze die eerste plek niet meer uit handen zullen geven, al zal de concurrentie het hen niet makkelijk maken.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull lag lange tijd aan de leiding in het constructeurskampioenschap, maar is de eerste plek inmiddels kwijtgeraakt aan McLaren. De Britse renstal heeft, onder andere dankzij twee overwinningen in Azerbeidzjan en Singapore, inmiddels een voorsprong van 41 punten in handen en lijkt daarmee steeds verder afstand te nemen van de concurrentie. Met nog zes races te gaan, plus drie extra sprintraces, is er echter nog van alles mogelijk.

Toch ziet Guenther Steiner, voormalig teambaas van Haas, het niet gebeuren dat McLaren dit nog uit handen geeft. Max Verstappen sleepte in Singapore nog een verrassende tweede plek binnen en Red Bull heeft een grote upgrade op de planning staan in Austin, maar Steiner laat in de Red Flags-podcast weten er niet vanuit te gaan dat die upgrade genoeg zal zijn om het gat met McLaren weer te dichten.

"Ik ga er niet vanuit dat het Red Bull nog een voordeel op zal leveren, want alles wordt van tevoren natuurlijk al gepland. Ik denk dat die pauze van drie weken niet echt een voordeel met zich mee zal brengen, want alle upgrades die in Austin geïntroduceerd worden zijn allemaal al ontwikkeld. Teams kunnen zich in die paar weken wel beter voorbereiden, maar dat doen ze sowieso al. Ongeacht of er een, twee of zelfs drie weken tussen twee races zitten, het zal geen verschil maken wat de voorbereiding betreft."

"Ik denk daarom vooral dat de grote vraag zal zijn hoe groot die upgrade precies is. Er wordt telkens gesproken over een magische vloer die Red Bull in Austin wil introduceren, maar zal hen dat ook helpen het gat met McLaren te dichten? Dat zal toch de grote vraag zijn, want de rest spreekt eigenlijk voor zich."

Verschil

Steiner rekent er dus niet op dat de upgrade van Red Bull veel verschil zal maken, maar er bestaat altijd een kans dat dat wél zo is. Toch gaat de Italiaan er ook niet vanuit dat een eventuele magische vloer nog veel teweeg zal brengen in de strijd om de constructeurstitel. "Ik denk niet dat het nog mogelijk zal zijn om McLaren dit jaar te verslaan. Wat zij in Singapore lieten zien was simpelweg fantastisch, dat was geweldig."

Toch voorspelt hij wel een belangrijke rol voor een ander team. "Ik denk echter wel dat Ferrari nog een grotere rol kan gaan spelen dan zij in Singapore deden, in ieder geval wat het kampioenschap betreft. In theorie zouden zij sneller moeten zijn dan Verstappen, al slaagden ze daar in Singapore niet in. Maar door het gebrek aan safety cars, rode vlaggen en andere zaken konden ze ook geen gebruik maken van externe factoren om nog posities te winnen."

"Ze moesten daardoor alles op eigen houtje doen, wat in Singapore natuurlijk allesbehalve makkelijk is. We zagen bij Oscar Piastri ook dat het ontzettend lastig wordt als je als coureur in vuile lucht terecht komt, wat in Singapore ook echt een groot probleem is en misschien zelfs wel extremer is dan op andere circuits. McLaren staat er dus goed voor, maar we mogen Verstappen niet vergeten. Hij zal tot het einde vechten en alles geven om nog kans te maken op die titel."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x