Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Stella plaatst prestaties Verstappen in perspectief: "Meer dan dat kan ook hij niet"

Ja, Max Verstappen is een buitengewone coureur, maar ook hij haalt niet meer uit de auto dan er daadwerkelijk in zit. Dat is mening van McLaren-teambaas Andrea Stella.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

McLaren wordt vaak genoemd als potentiële uitdager van Red Bull in het nieuwe seizoen. Maar is het team opgewassen tegen Max Verstappen, of wordt met die vraag de rol van de coureur té belangrijk geacht. Of zoals Auto, Motor und Sport McLaren-teambaas Andrea Stella voorlegt: "Kan het zijn dat de McLaren net zo goed was als de Red Bull en dat Verstappen als coureur in zijn eentje het verschil maakte?"

"Zelfs een uitmuntende coureur als Verstappen kan alleen maar dat doen waar de auto hem toe in staat stelt. We moeten ons zelf voorhouden dat de combinatie Verstappen/Red Bull beter is dan wij. We moeten ze verslaan, maar het is Red Bull (als team) dat deze resultaten überhaupt mogelijk maakte."

Hij vervolgt: "Wat we bij vlagen van Lando Norris en Oscar Piastri hebben gezien, was geweldig, met name in de kwalificaties. Maar het is onmogelijk dat onze auto, ongeacht wie er achter het stuur zou zitten, net zo snel is als de Red Bull in de latere stint in de race. De Red Bull gaat veel beter met de banden om."

Volgens Stella kan je de auto en de coureur natuurlijk los van elkaar zien, maar als combi zijn ze ijzersterk: "Verstappen maakt het verschil doordat hij altijd zijn extreem hoge niveau weet te bereiken. Of het nu in de regen van Zandvoort is of tijdens veranderende omstandigheden zoals in Q3 in Brazilië. Verstappen laat zien wat de Red Bull kan als de auto perfectie benadert."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Wat nu voor Horner en Red Bull?