Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Stelling: Red Bull heeft vanaf 2026 een probleem met Honda als concurrent

De motordeal van Honda en Aston Martin betekent dat er in 2026 écht een einde komt aan de banden tussen de Japanse motormaker en Red Bull. Moet het team van Max Verstappen zich zorgen maken?

Honda en Red Bull besloten een aantal jaren geleden te 'scheiden', maar achter de schermen ging de samenwerking tussen de twee partijen gewoon door. De Japanse motorleverancier was en is een onmisbare schakel in de competitiviteit van het Formule 1-team, waarmee Max Verstappen tweemaal de wereldtitel veroverde en op weg is naar nummer drie.

Na 2025 komt er dan toch echt een einde aan de samenwerking. Aston Martin en Honda slaan de handen ineen en de succesvolle motormaker zal de concurrent gaan voorzien van krachtbronnen. Red Bull gaat verder met Ford, maar de inbreng van het Amerikaanse merk zal vooral op elektrisch gebied zijn. Met Red Bull Powertrains worden ze zelf verantwoordelijk voor competitieve motoren.

Moet Red Bull zich zorgen gaan maken met Honda als concurrent? Had het team van Verstappen iets anders/beter kunnen doen? Genoeg voer voor een gezonde discussie over de toekomst van Red Bull, maar ook die van Honda en Aston Martin!

We zijn benieuwd naar de mening van onze lezers en nodigen jullie van harte uit om te reageren in de comments, evenals onderstaande poll in te vullen! Wat vind jij van de Honda-deal en de toekomst van Red Bull en haar motormerk? Deel hier jouw mening met ons en de medelezers.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"