Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Sterke inhaalrace levert Frijns WK-leiding op in Formule E

Robin Frijns is terug aan de (gedeelde) WK-leiding in de Formule E. Een ijzersterke race, waarin hij zich van P11 op de grid opwerkte naar P5, plaatste hem opnieuw aan kop van het kampioenschap.

Frijns New York
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Envision Virgin Racing

De coureurs die hoog in het klassement genoteerd staan in de Formule E hebben het nooit makkelijk in de kwalificatie. Zijn moeten in de eerste groep naar buiten op het moment dat de baan nog het vuilst is. Robin Frijns was de snelste in die eerste groep, maar zijn tijd was niet snel genoeg om door te gaan naar het volgende kwalificatiedeel.

Echter, dat dat met zijn snelheid in de smalle straten van New York niks te maken had, toonde hij tijdens de race aan. Hij werkte zich langzaam maar zeker naar voren, tot hij met nog een paar ronden te gaan de aansluiting vond bij de kopgroep. Daarin wordt onderling nog wel gevochten, maar de groep is zo compact dat Frijns geen gaatje weet te vinden. Achter zijn teamgenoot Nick Cassidy wordt hij vijfde.

De tien punten zijn echter genoeg om hem de WK-leiding op te leveren die hij nu deelt met Edoardo Mortara. De raceoverwinning ging naar BMW-coureur Max Guenther, het podium werd gecompleteerd door Jean Eric Vergne en Lucas di Grassi.

Mercedes-coureur Nyck de Vries kende net zoals teamgenoot Stoffel Vandoorne een moeizame race. In de kwalificatie kwam hij een seconde tekort op de snelste tijden in de race wist hij nooit het middenveld te ontstijgen. Later vandaag echter krijgen ze op hetzelfde circuit in New York een nieuwe kans.

Ook interessant:

Zoveel kost het om een Formule 1-coureur te worden

Autosport is duur, heel duur! En dat begint al in de karting. Hoeveel kost het jonge talenten om de weg omhoog te beklimmen richting de Formule 1?

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt